Evdeki yabancıyı kovamıyorlar: 2 yıldır burada yaşıyor!

Danimarka'da ikâmet eden ve tatillerde Alanya'daki evlerine gelen Kaplan ailesi, geçen yılın aralık ayında beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı. Evlerinde 2 yıldır bir yabancının yaşadığını fark ettiklerini belirten Gülay Kaplan, "Kira sözleşmesi yok, evi işgal etti. Onun yüzünden otellerde kalıyoruz, evimize giremiyoruz." dedi.

YAŞAM 27.07.2022, 17:43 28.07.2022, 17:48 Hakan Öksüz
Evdeki yabancıyı kovamıyorlar: 2 yıldır burada yaşıyor!

2006 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinden yatırım amaçlı bir daire satın alan Kaplan ailesi, 2019 yılına kadar evi kiralayarak gelir elde etti. 2019 yılından sonra evi tatil amaçlı kullanmaya karar veren aile, yaz dönemlerinde Danimarka'dan gelerek burada konaklamaya başladı. Geçen yılın aralık ayında bir süre tatil yapmak için Türkiye'ye gelen Kaplan ailesi, hiç ummadığı bir durumla karşılaştı. Evde tanımadıkları bir kadın yaşıyordu.

"Tanımıyoruz, kira sözleşmesi de yok"

Evin kendilerine ait olduğunu belirten Gülay Kaplan, tapulu evlerinde kalamadıklarını bildirerek dert yandı. Son 8 ay boyunca kendi evlerini kullanamadıkları için otellerde konaklamak zorunda kaldıklarına değinen Kaplan, "Bu yılda böyle olayların yaşanması çok tuhaf. Çocuklarımı otelde bırakıp bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Tanımadığımız bir kadın, 2 yıldır bizim evimizde oturuyormuş. Kira sözleşmesi de yok, resmen işgal etti." diye konuştu.

"Meğer 2 yıldır bizim evimizde yaşıyormuş"

Zor durumda kalmaması için kadına 1-2 aylık süre verdiklerini kaydeden Gülay Kaplan, "Aslında babamın bir tanıdığının ricası üzerine bunu kabul etmiştik. 'Zor durumdaki bir aile var. Eşya koyacak yerleri yok, Eşyalar sizin evde 1-2 aylığına kalsa olur mu?' dedi. Kadını biz tanımıyoruz ama mağdur olmaması için kabul ettik. Ama eve kimsenin girmemesini istemiştim. Çünkü tatilde gelip kalmayı planlıyorduk. Evin suyu ve elektriği ile ilgili aboneliklerle uğraşırken farkına vardık. Kadın meğer 2 yıldır bizim evimizde yaşıyormuş. Çok şaşırdık. Onun yüzünden otellerde konaklıyoruz." dedi.

Aile avukatı İhsan Yılmaz: Para değil, evlerine girmek istiyorlar!

Evleri işgal edilen Kaplan ailesinin avukatlığını yapan İhsan Yılmaz, "Hukuki mücadeleye başladık. Müvekkillerim bu evi 2006'da almış. 2020'den bu yana Danimarka'dan Türkiye'ye gelememişler. Fırsat bulup gelince evlerinde tanımadıkları birisinin kaldığını gördüler. Sözlü ya da yazılı bir kira anlaşması yok. Para istemiyorlar, çünkü zaten o kişiyi kiracı olarak kabul etmiyorlar. Sadece kendi evlerine girmek istiyorlar. Gelecek yaz için bunun gerçekleşmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)