Evde ekmek yaparak başladı, şimdi 3 fırın sahibi

Balıkesir'in Havran ilçesinde 32 sene önce ev ekmeği yapıp bu ekmekleri komşularına satan 60 yaşındaki Nursel Şahin, ekmek satışını zamanla bakkallara ve pazara yayarken, şehirliye köy ekmeğini sevdirmeyi başardı ve Şahin, bu girişiminin sonucunda 3 fırın sahibi olurken 3 ilçeye ekmek satışı gerçekleştiriyor. 

YAŞAM 15.07.2021, 14:50 16.07.2021, 09:37
Evde ekmek yaparak başladı, şimdi 3 fırın sahibi

Havran ilçesinde yaşayan Nursel Şahin, köy yaşamında ekşi mayalı ekmeğini evde kendisi yapıyordu. 

Evde başladı, şimdi 3 fırın sahibi

2 çocuk annesi 60 yaşındaki Şahin'in yaptığı ekmekler komşuları tarafından zamanla çok sevildi. Bazı komşularının ekmek yapmaktan ziyade kendisinden satın almak istediğini belirten Şahin, Edremit körfezinde Havran ilçesi dışında Burhaniye ve Edremit ilçelerine de ekmek satıyor. Şahin’in ürettiği bu ev ekmeği çok sevildi. Balıkesir’den geldiğini söyleyen İsmail Mergen,” Ben celeplikle uğraşıyorum. Hayvan alıp satıyorum. Balıkesir Karesi’den geliyorum. Haftada 5-10 tane ekmek alıyorum. Ekmeği çok lezzetli Havran’ın” sözlerini kullandı.

“Biz de memnunuz, patron da memnun”

Nursel Şahin’in sahibi olduğu fırında çalışan Mehmet Sakar, “8 senedir burada çalışıyorum. Kalabak Köy ekmeği ekşi mayalı olarak bilinir. Halkımız çok memnun, biz de memnunuz patronumuz da. Burada şu an 4 kişi çalışıyoruz. Hep birlikte çok memnunuz” sözlerini kullandı. 

Fırın işletmecisi Nursel Şahi, “Kalabak Köy ekmeğinin sahibiyim. 30 yıldır ekmek yapıyorum. Müşterilerimiz oldukça memnun. Edremit Körfezine dağıtıyoruz. Kendimiz de yiyoruz. Hemen hayvan pazarının yanında yer alıyor yerimiz. Gelen geçen gelip ekmek alıyor. Herkes fazlasıyla memnun. Doğal bir ekmek. Edremit’e, Burhaniye’ye veriyoruz. Havranda bazı köylüler de ekmek alıyor. Düğünler için de alıyorlar. İşçilerimizle birlikte çalışıyoruz. Herkes çok memnun. Ben de çok memnunum. 30 yıldır ekmek yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (1)
7519 2 yıl önce
Bu adam hirsiz