Evcil hayvan dediler, piton çıktı!

İstanbul'dan Düzce’ye giden yolcu otobüsünde ilginç bir olay yaşandı. Yolculardan biri, beslediği pitonu kutu içinde teslim etti. Bagajdan kaçan piton, aracın stepne bölümünden bulundu.  

YAŞAM 05.02.2020, 10:49 05.02.2020, 10:52
Evcil hayvan dediler, piton çıktı!

İstanbul’dan Düzce’ye giden yolcu otobüsünde evcil denilerek teslim edilen hayvan piton çıktı. 

Yolculardan biri, evinde beslediği pitonu, otobüsün bagajına kutu içinde teslim etti. Fakat kutudan çıkmayı başaran piton, yolcu otobüsünün stepne bölümüne girdi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde inen yolcu, kutuda yılanın olmadığını anlayarak hemen geri döndü. Ardından otobüsün sürücüsü Cafer Çalık ile muavin Melih Güvenç’e kutunun içinde pitonun olmadığını belirtti.

Otobüsün stepne bölümünde bulunan piton, sahibine teslim edildi. 

"Kaptanımız yılanı zorlukla dışarı çıkardı"

Muavin Melih Güvenç, olayı şöyle anlattı:

"İstanbul’dan Düzce’ye geldik. Yolcuları indirdikten sonra, aracı yıkamaya giderken bir yolcu gelip elindeki kutuda hayvanının olmadığını söyledi. Aracın içerisinde ve bagajlarda bulamadık. Stepne bölgesinde piton yılanını bulduk. Kaptanımız yılanı zorlukla dışarı çıkardı. Böyle bir tehlike atlattık."

"Yolcu evcil olduğunu söyledi"

Hayvanın kayıp olduğunun bildirilmesinin ardından kedi ya da köpek gibi evcil bir hayvan aradıklarını ve daha sonra aradıklarının yılan oluğunu öğrenince de korktuklarını kaydeden Güvenç, "Piton yılanı tehlikeli, zehirlidir diye korktuk. Yolcu evcil olduğunu söyledi ama yine de çıkardıktan sonra huzura kavuştuk. Yılanı bulduğumuzda içimize su serpildi. Yatak bölgelerine gitseydi bizim için sıkıntı olurdu." açıklamasını yaptı.

"Elimde tuttuğuma inanamıyorum"

Otobüs sürücüsü Cafer Çalık, "Elimde canlı yılan tuttuğuma inanamıyorum." ifadesini kullandı.

İsmini açıklamayan yolcu ise yılanı bulan sürücüye teşekkür etti.
 

Yorumlar (0)