Estarabim partisine baskın!

Düzce’de üniversite çevresinde gece asayiş uygulaması yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir otomobili durdurdu. Otomobil içinde uyuşturucu içen gençleri yakalayan polisler, gözaltına uyguladı.

YAŞAM 20.10.2019, 10:00 20.10.2019, 10:15
Estarabim partisine baskın!

Düzce Üniversitesi çevresinde asayiş ve trafik uygulaması yapan Düzce Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü resmi ekipleri ve Motosikletli Yunus Timleri, yol uygulaması esnasında durumundan şüphelendikleri 81 GD 525 plakalı otomobili durdurdu. İçeride uyuşturucu dumanı olduğunu fark eden polis ekipleri otomobili yol kenarına park ettirerek araç içinde arama yaptı. Ekipler, 'cigara' diye tabir edilen uyuşturucu izmaritleri buldu. Bunun üzerine otomobil içinde ve otomobilde bulunan 5 şahsın üzerini arayan ekipler, içime hazır 2 tane "fişek" diye tabir edilen esrar sigarasıyla bir miktar esrar maddesi yakaladı. Ekipler, "estarabim" olarak tabir edilen, gençlerin "elden ele cigarayı dolaştırarak içtiklerini" belirledi.

Yakalanan uyuşturucu maddeyle birlikte 5 şahsı gözaltına alan polis ekipleri, şahısları sağlık kontrolü için önce Atatürk Devlet hastanesine ardından da ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

Estarabim ne demek?

Erkin Koray'ın 1975 yılında çıkardığı albümde yer alan ve en beğenilen şarkılar arasında yerini alan "estarabim", uyuşturucu dünyasının önemli jargonlarından.

Uyuşturucu ortamındaki kişilerin bir arada iken yaktıkları bir ya da iki cigarayı (uyuşturu sigara), turnike hâlinde elden ele dolaştırarak içmelerine "estarabim" deniliyor. Turnikede dönen iki sigaranın aynı anda geldiği kişi ise "pişti" olmuş oluyor. Estarabim özelde de "bu pişti olmaya verilen isim" olarak kullanılıyor.

Yorumlar (0)