Esnafa işkence yapan çetenin 20 üyesi gözaltında!

Ankara'da esnafa işkence yaparak para gasp ettiği iddia edilen çete hakkında yürütülen soruşturmada 20 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 16.01.2020, 18:44
Esnafa işkence yapan çetenin 20 üyesi gözaltında!

Ankara'da çok sayıda esnafın şikayetçi olduğu ve tefecilere borcunu ödeyemeyen esnaftan işkence yöntemleriyle para gasp ettiği öne sürülen çete hakkında yürütülen soruşturmada, içlerinde bir de adliye çalışanının bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 4 ay önce şikayet üzerine başlattığı ve Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz tarafından yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında teknik ve fiziki takip başlatılmıştı. Takip sonucunda çetenin birçok suça karıştığı tespit edildi.

Esnafa işkence uyguluyorlardı

K.F. tarafından yönetildiği tespit edilen çetenin, tefecilere borcunu ödeyemeye esnafın iş yerlerini basarak para vermeyenlere işkence yaptığı, bu işkenceyi kayda alarak diğer esnafları korkutarak para aldığı belirlendi.

Çete lideri de gözaltında

Teknik takibe takılan ve Ankara Adliyesi'nde çalışan bir katibin de çete hakkında adliyedeki işlemleri takip ettiği ve çeteye soruşturmalar hakkında bilgi aktardığı tespit edildi. Takip sürecinin sona ermesiyle birlikte çeteye üye olduğu belirlenen 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Çete lideri K.F.'nin de 20 kişiyle birlikte bu sabah gözaltına alındığı belirtilirken firari 2 şüpheli hakkındaki çalışmalar sürüyor.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Beter olsunlar..kolay para kazanmak ne kolay değil mi