Eskişehir’deki yangınla ilgili flaş gelişme: Yangını çıkartan kapıcı, söndürme sistemini de kapatmış 

Eskişehir’de bir sitedeki 11 katlı binanın çatı katında çıkan yangın hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yangını, işten kovulan kapıcının çıkardığı öğrenildi. Yangını çıkardıktan sonra kaçmaya çalışan kapıcı, polis tarafından birkaç sokak ötede yakalandı.  

YAŞAM 07.11.2021, 13:22 08.11.2021, 09:20
Eskişehir’deki yangınla ilgili flaş gelişme: Yangını çıkartan kapıcı, söndürme sistemini de kapatmış 

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere mahallesindeki 66 daireli sitedeki binanın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede tüm kata yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin zorlu mücadelesi sonrasında söndürülebildi. Binanın üst katlarında oturan kişiler yangını fark ederek itfaiye ekiplerine haber vermişlerdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler binanı güvenlik önlemleri altında boşaltmıştı. Ölü ya da yaralanın bulunmadığı olayda soğutma çalışmaları hala devam ediyor. 

Yangın söndürme sistemini kapatıp kaçmış 

Apartman sakinlerinin iddiasına göre yangın, gün içinde iş akdi feshedilen 28 yaşındaki Yunus Emre A. isimli kapıcı tarafından çıkarıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Yunus Emre A., işten çıkarılması sebebiyle hayli öfkelenmiş ve binadaki dairesinden ertesi gün ayrılacağını belirtmişti. Bina sakinlerinin iddiasına göre kapıcı, binadan ayrılırken yangın söndürme sisteminin vanalarını da kapatmıştı. Kapıcının binayı terk etmesinin ardından ise çatı katı dumanlarla kaplandı. 



Yangını çıkardığını itiraf etti 

Yangının ardından ortadan kaybolan Yunus Emre A., binadan birkaç sokak ötede Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ekipleri tarafından bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadesinin alınması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Yunus Emre A., işten kovulduğu için yangın çıkardığını itiraf etti. 

“Evi boşaltacağını söyleyip yangın çıkardı” 

Site yöneticisi Osman Emral ise olay hakkında şunları aktardı: “Pazar günü toplantımız vardı. Ben yönetici seçildim. C bloğunda Yunus Emre hakkında pek çok şikayet vardı. Biz de şikayetler sebebiyle kapıcının iş akdini feshettik. Kendisi, dairesini ertesi günde boşaltacağını söyledi. Ben dışarıdayken de yangın çıktığı haber verildi. Komşuların söylediğine göre su vanalarını kapatıp kaçmış. O evden çıkar çıkmaz üst kattan yanık kokusu gelmeye başlamış. Çocuklarını, eşini ve birkaç çantasını alıp gittiğini söylediler. Güvenlik görevlileri ve üst katlarda oturanlar yangını görüp itfaiyeye haber vermişler. Görevliler yukarı çıktıklarında kapı kilitliymiş. Kapıyı kırmalarını söyledim. Bu şekilde yangın söndürüldü.” 

Yorumlar (0)