Eskişehir emniyetinin özel köpeklerini anne şefkatiyle eğitiyorlar

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı olan Köpek Eğitim Merkezi'nde veteriner hizmetleri dışındaki işlerle, ikisi kadın 6 polis memuru ilgileniyor.

YAŞAM 01.07.2021, 00:10 01.07.2021, 17:34
Eskişehir emniyetinin özel köpeklerini anne şefkatiyle eğitiyorlar

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan iki kadın polis memuru, toplumsal olaylarda kullanılan köpeklerin bakım ve eğitimlerini anne şefkatiyle yapıyor.

Türk dili ve edebiyatı mezunu olan Nurcan Işıkveren ile Merve Birtek, mezuniyetlerinin akabinde polislik mesleğini tercih etti.

Yolları Eskişehir'de kesişen iki polis memurundan Işıkveren, basın mensuplarına, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı Köpek Eğitim Merkezi'nde 3,5 senedir görev yaptığını dile getirdi.

Işıkveren, ailesinin öğretmen olmasını istediğini fakat kendisinin polislik hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Köpeklerin bakım ve eğitimi ile kendisi dahil 6 memurun ilgilendiğini kaydeden Işıkveren, yalnızca veteriner hizmetini kurum dışından aldıklarını aktardı. 

"Bebek gibi bakıyoruz"

Köpeklerin, toplumsal olaylara müdahalede kullanıldığını söyleyen Işıkveren, "Onlara bir bebek gibi bakıyoruz. Eğitim merkezine hibe edilen yavru köpeklerin altını bile temizliyoruz. Hastalandıklarında ellerimizle besliyoruz." dedi.

Işıkveren, köpeklerin dışarıdan bakan gözler için korkunç görünseler de asayiş hizmetlerinde yer almaları sebebi ile sert olmaları gerektiğine işaret etti. 

Köpeklerle aralarındaki bağın çok güçlü olduğunu belirten Işıkveren, "Sabah buraya gelir gelmez bizlere olan sevgilerini ve samimiyetlerini hissettiriyorlar. İzinden döndüğümde bizi ne denli özlediklerini görebiliyoruz." diye konuştu. 

"En büyük hayalim gerçek oldu"

Birtek ise üniversiteden mezun olduktan hemen sonra annesinin talebini kırmayıp polis olmaya karar verdiğini belirtti. 

Merkezde 1,5 senedir görev yaptığını dile getiren Birtek, şunları kaydetti:

"İyi ki polis olmuşum ve iyi ki Eskişehir'e gelmişim. Çocukluğumdan bu yana köpekleri çok severim. Onlar bizim sevinçlerimizi, üzüntülerimizi ve korkularımızı anlayabiliyorlar. Üzüntülü olduğumuz zamanlar yanımıza gelerek oyun oynamaya, bize pozitif enerji vermeye çalışıyorlar."





Yorumlar (0)