Eskişehir'deki aile katliamında, katil zanlısı eski ortak çıktı

Eskişehir'de İlkay-Emel çifti ile 4 yaşında çocukları Ali Doruk’un evlerinde bıçakla öldürülmesine yönelik yürütülen soruşturmada katil zanlısının eski iş ortağı olan Mehmet Şerif Boğa (33) olduğu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi ile birlikte çelik yelek giydirilen katil zanlısı Boğa, adliyeye sevk edildi.

YAŞAM 21.02.2021, 16:32 22.02.2021, 15:01 Hanife
Eskişehir'deki aile katliamında, katil zanlısı eski ortak çıktı

Eskişehir'deki aile katliamında katil tespit edildi.

İlkay- Emel Tokkal çifti ile 4 yaşındaki oğulları Ali Doruk'un evlerinde bıçaklanarak öldürülmesine yönelik yürütülen soruşturmada katil zanlının İlkay Tokkal’ın eski ortağı Mehmet Şerif Boğa (33) olduğu tespit edildi.

Cinayeti özel ekip çözdü

Cinayetin ardından özel bir ekip kurup soruşturma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevredeki MOBESE ile güvenlik kameralarının görüntüleri incelemeye aldı.

Ekipler evde yaptığı incelemede; geçen Pazartesi akşamı İlkay Tokkal’ın eşi ve çocuğuyla birlikte cep telefonu dükkanını kapattıktan sonra eve geldikleri, yemek sipariş verip yedikleri ve kapıda herhangi bir zorlama olmadığını belirledikten sonra katil zanlısının tanıdık biri olma ihtimali üzerinde durdu.

Şüpheli olarak gözaltına alındı

Polis, olaya ilişkin İlkay Tokkal'ın ilk eşinden olan 19 yaşındaki oğlu Buğra Can Tokkal, iki çocuk babası eski iş ortağı Mehmet Şerif Boğa, eşi Hediye Boğa ve esnaf komşusu Ersin D.'nin de aralarında olduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Alınan ifadeler ve deliller doğrultusunda Tokkal ailesi cinayetinin, katil zanlısının eski ortağı Mehmet Şerif Boğa olduğu tespit edildi. Emniyette gözaltında olan sekiz kişi ve Boğa işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı.

Buğra serbest bırakıldı

Tokkal ailesinin katliamı soruşturmasında gözaltına alınan Tokkal’ın il evliliğinden olan oğlu Buğra Tokkal serbest bırakıldı. Yetkililer,  Buğra’nın şüpheliler arasında yer almadığını sadece soruşturma sürecinde tedbir amacıyla gözaltında tutulduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Evde ölü bulunmuşlardı

16 Şubat’ta İzmir’deki yakınları Eskişehir’de cep telefonu dükkanı bulunan İlkay ve Emel Tokkal çiftinden haber alamayınca polise hayatlarından endişe ettiklerini belirterek ihbarda bulundu.

Polis, kısa bir süre önce Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’inci katına taşınan Tokkal çiftinin, evine gitti. Polis ekipleri aileden cevap alamayınca çilingir yardımıyla eve girdiler ve İlkay-Emel çifti ile 4 yaşındaki çocukları Doruk’u ölü olarak bulmuştu.

Yorumlar (0)