Eskişehir'de 'Örümcek Adam' kostümüyle koronavirüs aşısı oldu

Eskişehir'de endüstriyel dağcılık yapan Tamer Uysal, COVID-19'la mücadelede aşının önemine dikkat çekmek amacıyla aşı olmaya 'Örümcek Adam' kostümü ile gitti.

YAŞAM 20.06.2021, 00:05
Eskişehir'de 'Örümcek Adam' kostümüyle koronavirüs aşısı oldu

Eskişehir'e bağlı Odunpazarı ilçesinde ikamet eden endüstriyel dağcı Tamer Uysal, aşının önemine işaret etmek için aşı randevusu aldığı ilçeye bağlı sağlık kurumuna 'Örümcek Adam' kostümüyle gitti.

'Örümcek Adam' kostümüyle yurttaşların ilgisini çeken Uysal, aşının toplumsal bir vazife olduğunu ifade etti.

''Kazalar zirveden inerken olur"

Uysal, "Dağcılıkta önemli bir kural vardır, zirveye çıkarken gösterdiğin disiplini, zirveden indiğinde de göstermelisin. Ancak dağcılık kazalarının büyük bir kısmı da kamp alanına dönerken, yani zirveden inildiği sırada olur. Şu an itibarıyla salgının sonuna geliniyorken disiplini asla elden bırakmamalıyız." sözlerini sarf etti.

"'Örümcek Adam' bile aşı oldu"

Ülkemizde aşılanmanın hızla gerçekleştirildiğine vurgu yapan Uysal, şöyle devam etti:

"Tüm sağlık birimlerinde sıra var. İçeri giriyorsunuz, aşınızı yaptırıp çıkıyorsunuz. Aşının az olduğu zamanlarda 'eyvah' diyenler, bugün gidip aşılarını olmak zorundadır. Korkulacak hiçbir şey yok. Az evvel aşımı oldum ve hiçbir şey hissetmedim Ayrıca aşı olmak toplumsal bir vazifemizdir. Hepimiz bir hayli yıprandık. Normal yaşama dönebilmemiz için aşı olmak zorundayız. Devletimiz sağ olsun, her gün aşılamada yeni bir rekor kırıyoruz. Yurttaşlar da oldukça duyarlı. Çekinen, korkan insanlara da tavsiyem bir an evvel aşı olsunlar. 'Örümcek Adam' dahi aşı oluyorsa, 'bana bir şey olmaz' dememek gerekiyor."

Yorumlar (0)