Eskişehir'de kuvvetli yağış, sel getirdi: Bazı vatandaşlar mahsur kaldı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde öğle saatlerinden sonra etkili olan kuvvetli yağış, derelerin taşmasına neden oldu. Birçok köyde su taşkını yaşandı, bazı evlerin avlu duvarları yıkıldı. Bölgeye metrekare başına 20 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, "Mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki bu felaketin boyutları artmaz." dedi.

YAŞAM 02.06.2023, 20:08 Hakan Öksüz
Eskişehir'de kuvvetli yağış, sel getirdi: Bazı vatandaşlar mahsur kaldı

Meteoroloji'nin yurdun iç bölgelerini özellikle uyarmasının ardından Ankara ve Eskişehir'de kuvvetli yağışlar etkili oldu. Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde öğle saatlerinden sonra başlayan yağış, zamanla kuvvetini artırdı.

Çok sayıda ekip bölgede

Kuvvetli yağıştan dolayı bazı dereler taştı, mahalleleri su bastı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Seyitgazi Belediyesi ekipleri de bölgede çalışmalar yaptı. Çok sayıda sağlık, itfaiye, DSİ ve AFAD ekibi bölgeye sevk edildi. Sel nedeniyle taşınan ağaç dalları ve toprak, Seyitgazi-Yazılıkaya kara yolunun kapanmasına sebep oldu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe: "Bazı vatandaşlarımız mahsur kaldı"

İlçede bulunan birçok yerleşim yerinden su baskını ihbarı aldıklarını vurgulayan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, "Cevizli, Şükranlı, Sancar, Çatören, Sarıcailyas ve Yarbasan mahallelerinde yoğun yağış etkisini gösterdi. Yarbasan Deresi ve Çatören Deresi taştı. Sel çok şiddetli. Yarbasan'da hayvanlar telef oldu. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için mücadele veriyoruz." dedi.

"Bölgeye metrekare başına 20 kilogram yağış düştü"

Bazı evlerin avlu duvarlarının, su baskını nedeniyle yıkıldığını kaydeden Tepe, "Felaketin boyutları umuyoruz ki artmaz. Çatören ve Kunduzlar barajları, kontrolümüz altında. Kunduzlar Barajı dün tamamen dolmuştu, bugün barajdaki suyu bırakmaya başladık. Yağış kesilmezse Çatören Barajı'ndan da su bırakma mecburiyetinde kalacağız. Bölgeye metrekare başına 20 kilogram yağış düştü." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)