Eski sevgilisinin yüzüne kimyasal atmıştı: O sanığın cezası belli oldu!

Ankara'da silah ile zorla alıkoyduğu eski kız arkadaşının yüzünü kimyasal madde ile yaralayan sanık, 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

YAŞAM 05.07.2022, 17:32
Eski sevgilisinin yüzüne kimyasal atmıştı: O sanığın cezası belli oldu!

Ankara'da silah zoruyla alıkoyduğu eski sevgilisinin yüzüne kimyasal maddeyla zarar veren sanık, herhangi bir ceza indirim uygulanmaksızın 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık, son kez savunmasını yaptı

Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesinde düzenlenen duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Soner Bolat ve mağdur Sultan S. ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme hakimi, bir önceki celsede savcının esas hakkında olan görüşünü sunduğunu ifade ederek, sanığa son kez savunmasını yapması adına söz verdi.

"Kendisine karşı kasti bir hareketim olmadı"

Mağdur Sultan S.’ye karşı yaralama kastının bulunmadığını ve mağduru iddia edildiği üzere silah zoruyla alıkoymadığını savunan sanık Bolat, "Kendisi ile ayrılmıştık fakat sonra tekrardan görüştük. Bu süre içinde gelgitlerimiz oluyordu. Biz o gün de bu konu için tartıştık. Kendisine karşı kasti bir hareketim olmadı" şeklinde konuştu.

"Pişman oldum" dedi ve tahliyesini istedi

Sanığın avukatıysa müvekkilinin yaşanan olaydan pişman olduğunu belirterek, Bolat'ın hüküm ile birlikte tahliyesini istedi.

Bolat'ın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ettiler

Mağdur şahıs Sultan S'nin avukatları Yiğit Murat Onurhan ile Deniz Can Aydın da sanığın suçu işlediğine ilişkin ikrarıyla, Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporun dava dosyasında yer aldığını belirterek, sanık Bolat'ın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ettiler.

Sanık, 18 yıl hapis cezası aldı

Beyanların ardından dava ile ilgili kararını açıklayan hâkim, sanık Bolat'ın, "Silah ile neticesi nedeniyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 6 sene, "silah ile kişiyi hürriyetinden yoksun şekilde bırakmak" suçundan da 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldığını açıkladı.

Takdiri indirim davada uygulanmadı!

Ayrıca hakkında herhangi bir takdiri indirimi uygulanmayan sanık Bolat’ın tutukluluk halinin devam etmesi kararlaştırıldı.

Olay nasıl olmuştu?

Hazırlanan iddianameye göre, Ankara’nın Mamak ilçesinde ikamet eden mağdur Sultan S, şiddet sebebiyle ayrıldığı erkek arkadaşı Soner Bolat'ın yeniden bir araya gelme isteğine karşı olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine sanık Bolat, 5 Ocak tarihinde işe gitmek için evinden ayrılan kadının yolunu keserek belinde duran ruhsatsız silahı gösterip tehdit etti. Bolat, daha sonra Sultan S.’yi silah zoruyla yakınlarda bulunan bir çocuk parkına götürüp eski sevgilisinin yüzüne kimyasal madde attı. Yüzünde belirli bölgelerinde 2. derece yanık ile lekeler oluşan mağdur Sultan S.’nin şikayeti üzerine Soner Bolat tutuklandı.

Yorumlar (0)