Eski karısının özel görüntülerini arkadaşlarına göndermişti: Mahkeme kararını verdi

Mersin'de 5 ay süreyle evli kaldığı eşinin özel görüntülerini arkadaşları ile paylaştığı öne sürülerek hakkında dava açılan eski koca, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, mahkemede yalancı tanıklıkta bulunan 3 şahıs hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

YAŞAM 26.01.2021, 20:04 27.01.2021, 11:56
Eski karısının özel görüntülerini arkadaşlarına göndermişti: Mahkeme kararını verdi

Mersin'de eski karısı Nida Nur Yıldız'ın (30) cep telefonu kamerası ile kaydettiği özel görüntülerini arkadaşlarına ilettiği öne sürülen Burak E.'nin (43) yargılanma sürecine devam edildi.

Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya eski koca Burak E., müşteki Nida Nur Yıldız, tarafların avukatları ve tanıklar iştirak etti. Burak E., eski karısının kendisinden büyük miktarda para istediğini ve bu sebeple kendisine dava açtığını öne sürdü.

Nida Nur Yıldız, eski eşinin kendisi hakkında dile getirdiği iddiaları yalanlarken, söz konusu kişinin en ağır cezayı almasını istedi.

Duruşmada konuşma yapan tanıklar ise birbirinden farklı ifadelerde bulunurken, hakimin sorduğu suallere de farklı farklı yanıtlar verdi.

Mahkeme hakimi, 'tek bir fiille özel yaşamın gizliliğini ihlal' ve 'kişisel verilerin hukuk dışı bir biçimde yayılması' suçundan sanık Burak E.'yi 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca hakim, duruşmada yalancı tanıklıkta bulundukları iddiasıyla A.A., V.Ü. ve S.Ç. hakkında da suç duyurusunda bulundu.

"Adalet yerini buldu"

Mahkemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Nida Nur Yıldız, iddialarının mahkemece doğrulandığını dile getirerek, "Sanığın suç işlediği kesinlik kazandı. Gerçek anlamda içim çok rahatladı. Onun haricinde, tanıklar ile ilgili yalan konuştukları için işlem başlatıldı. İnanın korkuyorum fakat kadınlar korkmasınlar. Başına bu tarz şeyler gelen kadınlar, kesinlikle seslerini çıkarsın. Adalet yerini buldu çok şükür" dedi.

Yorumlar (0)