Eşinin maaş kartına el koyan koca hakkında emsal karar

Gaziantep'te bir kadın öğretmen, kocasının kendi maaş kartına el koyduğu gerekçesiyle açtığı boşanma davasını "ekonomik şiddet gerekçesiyle" kazandı ve öğretmen koca da 45 bin TL tazminata hükmedildi.

YAŞAM 13.03.2021, 13:36 14.03.2021, 12:28
Eşinin maaş kartına el koyan koca hakkında emsal karar

Gaziantep’te yaşayan ve öğretmen olan N.P., maaş kartına kendisi gibi öğretmen olan 22 yıllık eşinin el koyması sebebiyle açtığı boşanma ve tazminat davasını kazandı.

Ekonomik şiddet kararı

Gaziantep’te gerçekleşen olayda, öğretmen olan N.P., 22 yıllık eşinin kendisinin maaş kartına el koyması sonrası boşanma davası açmıştı. Sonuçlanan davada mahkeme, kocanın “ekonomik şiddet” uyguladığına hükmederek kadını haklı buldu ve çiftin boşanmalarına karar verdi. Ayrıca mahkeme tarafından koca, eski eşine ödemek üzere maddi ve manevi 45 bin TL tazminata hükmedildi.

Gerekçeli karar da açıklandı

Çiftin davasının sonuçlanmasıyla beraber açıklanan gerekçeli kararda, öğretmen çift arasında şiddetli geçimsizliğin olduğu, davalının, eşine ekonomik şiddet uyguladığı, bunun da evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olduğu ifadelerine yer verildi.

Çiftin evliliğinin devamına imkân tanımayacak derece geçimsizlik bulunduğu belirtilen açıklamada, tarafların boşanmalarına karar verildiği aktarıldı. Ayrıca mahkeme, çocukların velayet hakkının anneye verilmesine de hükmederken davalı kocayı, davacı kadına 10 bin TL maddi, 15 bin TL de manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Davacı N.P., 25 bin TL tazminat kararına “az olduğu gerekçesiyle” itiraz edince Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi itirazı yerinde bularak tazminat miktarının 25 bin maddi, 20 bin de manevi olarak kararlaştırıldığını açıkladı. Davalının bu karara yaptığı itiraz ise reddedildi.

Yorumlar (0)