Eşini yiyen dişileriyle biliniyor: Türkiye'de görüntülendi

Dünya üzerinde ender görüldüğü öğrenilen ve çok zehirli olduğu belirtilen 'argiope lobata' türü örümcek, Samsun'da görüntülendi.

YAŞAM 24.08.2021, 18:49 25.08.2021, 16:00
Eşini yiyen dişileriyle biliniyor: Türkiye'de görüntülendi

Doğada kendi olanaklarıyla vahşi yaşamı görüntüleyen doğa araştırmacısı ve aynı zamanda polis memuru olan Caner İnan, bu defa ise dünya üzerinde ender görüntülen 'argiope lobata' örümceğini görüntülerdi. Bafra ilçesinde bulunan ormanlık bölgede görüntülenen ve farklı desenleri ile oldukça ilgi çeken 'argiope lobata' türü örümceğin oldukça zehirli olduğu kaydediliyor. 

Dişileri eşlerini yiyor

Araştırılan bilgilere göre, ülkemizdeki en zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanlarının genellikle Afrika, Asya ve Güney Avrupa olduğu öğrenilen bu örümcek türünün eşini yiyen dişileriyle meşhur. 

Türkiye'de üç bölgede görülüyor

Dişiler 2,5 santimetreye kadar büyüyebiliyor. Erkekler ise dişilere nazaran küçük boyutlarda kalıyor. Karın bölgesindeki lopları karakteristik özellikleri yansıtıyor. Ayrıca ağlarında daha kalın ağ bölgeleri dikkati çekiyor Bu örümcek türü, ülkemizde ender de olsa Marmara, Doğu Akdeniz ve Ege Bölgeleri'nde de görülüyor.

Yorumlar (0)