Eşini unutkanlık yaşadığı için öldürmüş!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Ahi Evran Mahallesi'nde oturan emekli belediye işçisi Osman Yalçınkaya'nın, geçen sene 10 Haziran günü kayıp ihbarı yapıp televizyon programlarına çıkarak bulunmasını istediği Alzheimer hastası eşi Fatma Birgül Yalçınkaya'yı öldürdüğü belirlendi. 

YAŞAM 24.10.2019, 15:45 24.10.2019, 16:01
Eşini unutkanlık yaşadığı için öldürmüş!

Mahallede kentsel dönüşüm dâhilinde metruk binaların yer aldığı alanda eşini bayıltıp yakarak öldürdüğü tespit edilen Yalçınkaya, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Polisin, titiz bir çalışmayla cinayeti çözdüğü öğrenildi. Cinayet Büro Amirliği tarafından kurulan özel ekip, Fatma Birgül Yalçınkaya'ya ait kemiklerin yer aldığı alanın evine yakın olması sebebiyle eşi ve akrabaları üzerinde incelemede bulundu.

Yalçınkaya'nın, ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılmasının yanı sıra eşi için oğluna kayıp broşürü hazırlattığı ve arada polis merkezine giderek eşi hakkında bilgi olup olmadığını sorduğu tespit edildi.

Şiddet uyguladığı ortaya çıkarıldı

Fakat Yalçınkaya'nın eşine şiddet uyguladığı ve özellikle de hastalığı sebebiyle problemler yaşadıkları öğrenildi. Bölgede 3 bin saat güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ve 350 kişi ile yüz yüze görüşme yapan polis, Yalçınkaya'yı gözaltına aldı ve cinayeti çözdü. 

Yalçınkaya, sorgusunda eşini aile içi geçimsizlik yaşamaları ve Alzheimer hastalığı sebebiyle sürekli unutkanlık yaşamasına sinirlendiği için öldürdüğünü belirtti.

"Bulamayacaksınız diye rahat geziyordum"

Yalçınkaya'nın kendisini yakalayan polislere de "Ben unuttum siz unutmadınız mı? 'Belediye orayı ev yapacağız' diye düzlemişti. Delillerle nasıl ulaştınız, beni bulamayacaksınız diye rahat rahat geziyordum." dediği öğrenildi. 
 

Yorumlar (0)