Eşini tuzağa düşürüp öldürmüştü...İyi hal indirimi geldi!

Bursa'da tuzağa düşürdüğü eşi Aynur Canıtez’i (46) kurşunlayarak öldüren Ali Canıtez'e (51), tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı. Ali Canıtez, 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 

YAŞAM 13.12.2019, 11:28
Eşini tuzağa düşürüp öldürmüştü...İyi hal indirimi geldi!

Olay, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşti. Kendisine kargo geldiğine ilişkin bilgi verilen Aynur Canıtez, bunun üzerine evinin yakınında bulunan kargo şubesine gitti. Fakat çalışanlar, Aynur Canıtez'e adına gelen bir kargo bulunmadığını ifade etti. Bu esnada içeri giren ve boşanma aşamasında olduğu eşi Ali Canıtez, Aynur Canıtez'i tabancayla kurşunladı. Kadının olay yerinde yaşamını yitirdiği, Ali Canıtez'in de Samsun'da ailesinin evine gittiği sırada polis ekipleri tarafından yakalandığı bildirildi. 

Ali Canıtez, Bursa'ya getirildi ve ilk ifadesinde yaklaşık bir yıldır ayrı yaşadıklarını kaydetti. Boşanmak istemediğini aktaran Canıtez, "Barışmak istedim. O karşı çıktı. Olaydan iki gün önce barışmak için aradım. Bana 'Herkes kendi yoluna gitsin' dedi. Ben de öldürmeye karar verdim. Bu tuzağı planladım." ifadelerini kullandı.

Ali Canıtez, "yakın akrabayı öldürmek" suçlaması ile tutuklandı.

"Evden bir ay uzaklaştırma cezası aldım"

Tutuklu sanık Ali Canıtez ile taraf avukatları, Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın karar duruşmasında hazır bulundu. İki sene öncesine kadar eşi ile aralarında sorun bulunmadığını iddia eden Canıtez, şunları söyledi:

''Evde yanına sokulduğumda beni istemiyordu. Kendisine dokundurmuyordu. Bir gün iş yerimin muhasebe bürosundan beni çağırdılar. Gittiğimde eşimin açtığı boşanma davasının tebligatını aldım. Daha sonra eşimi görmediğim halde evden bir ay uzaklaştırma cezası aldım. Telefonla görüştüğümde de 'Sığınma evindeyim kafamı dinliyorum' dedi."

"Kendimi kaybettim"

Canıtez, eşinin erkek arkadaşı S.D. ile birlikte ev tuttuğunu öğrendiğini kaydederek, "Mahalle dedikoduyla çalkalanıyordu. Beni tanıyacağı için, masaj salonunda çalışan bir kadına, 'Kargoda emanetin var, gel al' diyerek, arattırdım. Kargo şubesine girince arkasından girdim. Konuşmak istedim. 'Ben yuvamı kurdum, sen de yuvanı kur' deyince kendimi kaybettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Samsun’a gittim. Polislere zorluk çıkarmadan silahımla teslim oldum. Pişmanım." açıklamasında bulundu. 

'Cezaevinden çıkınca engelli oğlu Selçuk’a sahip çıkmak istediğini aktaran Canıtez, tekrar pişman olduğunu söyledi. 

Davada çiftin oğulları M.C. ve S.C. ile kızları Ö.U. babalarından şikâyetçi olmadı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen Ali Canıtez, mahkeme tarafından "tahrik" ve "iyi hal" indirimi ile 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 

Yorumlar (0)