Eşini balkondan atan kocaya 24 sene hapis cezası

Kayseri İncesu’da tartıştığı eşini 3. katta yer alan evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kocaya 24 sene hapis cezası verildi. Mahkemede son sözleri sorulan şahıs, “Ben karıncayı bile incitmedim. Mağdurum.” dedi.

YAŞAM 19.06.2021, 00:09 19.06.2021, 00:18
Eşini balkondan atan kocaya 24 sene hapis cezası

Kayseri İncesu’da tartışmış olduğu eşini 3. katta bulunan evinin balkonundan atıp öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahsa 24 sene hapis cezası verildi. Şahıs mahkemede verdiği ifadede, “Ben karıncayı incitmedim.” şeklinde konuştu.

Duruşma 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık M.S., sanık ve müşteki avukatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı duruşmada hazır bulundu.

Sanık M.S. hakkında Cumhuriyet Savcısı ‘eşi kasten öldürme’ suçuyla cezalandırılmasına ilişkin vermiş olduğu mütaalayı yeniden tekrar etti.

Mahkemede yeğenleri adına ifade veren M.S’nin kardeşi O.S., “Yeğenlerim şu anda iyiler. Çocuklar adına ben şikayetçi değilim. Babalarını bekliyor onlar. Çocuklar bakanlıkta verdiği ifadeleri değiştirmediler.” şeklinde konuştu.

“Karıncayı dahi incitmedim”

Sanık M.S.’ye mahkemede son sözü sorulunca, “Eşimin telefonuna bir mesaj geldi. ‘Bu ne?’ diye sordum. Olayın kalanına ilişkin bir şey de hatırlamıyorum. Boş yere 1 senedir hapis yatıyorum. Eğer bunu yaptıysam assınlar beni. Eşim kendini attı, beni de ateşe attı. Mağdur burada benim. Çocuklarım babasız kaldı. Neden ben tutukluyum? Bir karıncayı dahi incitmedim. Benim suçum akşam olunca eve gitmek mi?” şeklinde konuştu.

Heyet tarafından tutuklu sanık M.S. için ‘eşi kasten öldürme’ suçuyla 24 sene hapis cezası verildi ve tutukluluğunun devamına hükmedildi.

Olayın geçmişi

5 Temmuz 2020 tarihinde İncesu’ya bağlı Saraycık Mahallesi’nde gerçekleşen olayda M.S ve eşi G.S. henüz bilinmeyen bir sebeple evde tartışmaya başladı.

Yaşanan tartışma çok geçmeden kavgaya dönüştü ve G.S., 3. katta yer alan evinin balkonundan düştü. Kadın ağır yaralanırken çağrılmış olan ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne tedavisi için götürüldü.

Hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere karşın G.S. yaşamını yitirdi. Jandarma tarafından kavga esnasında eşini balkondan attığı iddiasıyla M.S. gözaltına alındı. M.S, sorgusunda çelişkili ifadeler verirken, yapılan işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Şahıs çıkartılmış olduğu mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)