Eşi evde ek iş yapacaktı, 60 bin lira dolandırıldı

Ev ekonomisine destek olmak adına evden çalışıp ek gelir elde etmek isteyen bir kadın, dolandırıcıların hedefi olurken, talihsiz kadın 60 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı. 

YAŞAM 07.10.2021, 12:42 08.10.2021, 08:50
Eşi evde ek iş yapacaktı, 60 bin lira dolandırıldı

Yapılan birçok uyarıya rağmen dolandırıcılar, vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor.

Yapılan yorumlara kandı

Bazı ürünlerin evden paketlenerek kazanç sağlanacağını iddia eden dolandırıcılar, vatandaşlardan aldıkları kapora, ürün ve vergi ismi altındaki ücretlerle kayboluyor.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde ikamet eden Gülcan K., sosyal medyadaki "Evde ek iş yaparak kazanç sağlayabilirsiniz" şeklindeki paylaşımların kurbanı oldu.

Yapılan paylaşımı değerlendiren ve altındaki yorumlara inanan Gülcan K., sosyal medya hesabının sahibiyle iletişime geçti. Bu dakikadan itibaren dolandırıcılar harekete geçti.

Gülcan K.'ye boncuk dizme şeklinde bir iş olduğunu ve bunları eve kargo yoluyla göndereceklerini belirten dolandırıcılar, ardından bu işi vermeleri için 450 TL güvence bedeli, sigorta ücreti ve yapılan işlerin parasını ödemek için açacakları hesap için 400 TL kart parası istedi. Gülcan K. istenilen parayı dolandırıcıların hesabına gönderdi.

60 bin lira dolandırıldı

Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, irtibat kurdukları ve ikna ettikleri Gülcan K.'den birtakım bahanelerle mobil bankacılık şifresini aldı.

Banka bilgilerini dolandırıcılara veren Gülcan K. ve eşi, ‘60 bin lira krediniz onaylandı’ şeklinde telefona gelen mesajdan sonra hemen bankayla irtibata geçti.

İnternet bankacılığı üzerinden dolandırıldıklarını fark eden çift, büyük bir şok yaşadı.

Yorumlar (0)