Esenyurt’tan ev almak isteyen kadın 20 bin TL dolandırıldı 

Bir iddiaya göre Esenyurt’tan ev almak isteyen Emine Polat, 20 bin TL kaparo bedeli vermesine rağmen istediği ev başkasına satıldı. Ödediği parayı emlakçıdan geri alamayan kadın, dolandırıldığını söyleyerek konuyu yargıya taşıdı. 

YAŞAM 17.11.2021, 10:45 18.11.2021, 16:01
Esenyurt’tan ev almak isteyen kadın 20 bin TL dolandırıldı 

Ekim 2021’de İstanbul Esenyurt’ta yaşanan olayda Emine Polat, Üçevler Mahallesi’nde gördüğü ev için emlakçı firma ile iletişime geçti. Ekspertize evi gösteren Polat, evi almak konusunda karar kıldı ve emlak firmasına 20 bin TL kaparo bedeli verdi. Tapu işlemlerini yapmaya gittikleri gün ise satıcılar Emine Polat’a farklı bahaneler sunarak evin satışını ertelemeyi teklif ettiler.  

Erteleme süresi uzayınca olayı farkına vardı 

Erteleme süresinin uzaması üzerine satın almak istediği eve giden Polat, bir başkasının eve çoktan yerleştiğini gördü. Olayın ardından emlak firması ile iletişime geçen mağdur kadın, 20 bin liralık kaparosunu istedi fakat hem parasını geri alamadı hem de hakaret ve küfre maruz kaldı. Bunun üzerine Emine Polat, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. 



215 bin liralık eve 20 bin lira kaparo verdi 

Yaşadığı mağduriyeti basınla paylaşan Emine Polat, şu sözleri aktardı: “Emlak şirketinde sözleşme yaptık ve 20 bin lira kaparo verdim. Sonra da evi başkasına sattıklarını öğrendim. 8 ay boyunca beni oyaladılar. Gittim baktım, İranlı bir kadına evi vermişler. Ofislerine gittim. Başka bir emlakçının sattığını, haberlerinin olmadığını söylediler. Para iadesi istedim. Zaten alacağım daire 215 bin liraydı. Bu emlakçıların savunması da benim tapuya gitmediğim ama onların gittiği yönündeydi. Ben onları oyalamışım bu yüzden 20 bin lira kaparodan hizmet bedelini alacaklarmış. Tamam alın, dedim. Bana bir mesaj göndermişler tapu başvurusu yapıldı, diye. Bilen kişilere bu mesajı gösterdim. Mesajın orijinal olmadığını söylediler.” 

İnternette aynı firma hakkında şikayetler var 

Polat: “Suç duyurusunda bulundum, dava açtım. Noter’den ihtar çektirdim. Hiçbir şekilde umurlarında olmadı. Ofislerinde beklediğim sırada bir çalışan tarafından darp edildim. İnternetten baktığımda aynı firma hakkında pek çok şikayet olduğunu gördüm. Beni hep oyalamaya çalıştılar. Müteahhitle de konuştum. Tapuyu vermeden asla kimseden para almam, diyor. Mağdurum.” 

Yorumlar (0)