Esenyurt’ta “Çiçek Abbas” filmi gerçek oldu 

Esenyurt’un Örnek mahallesine dadanan hırsızlar, onlarca aracın lastiklerini ve jantlarını çaldı. Hırsızlık olayı akıllara Şener Şen ve İlyas Salman’ın meşhur “Çiçek Abbas” filmini getirdi. Araçların kullanılamaz halleri, vatandaşlar tarafından görüntülendi. 

YAŞAM 28.11.2021, 12:13 29.11.2021, 10:22
Esenyurt’ta “Çiçek Abbas” filmi gerçek oldu 

İstanbul Esenyurt’a bağlı Örnek mahallesinde yaşanan olayda hırsızlar, görenleri hem şaşkına çeviren hem de güldüren bir olaya imza attı. 26 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen olayda bir grup hırsız, sabah saatlerinde onlarca aracı gözüne kestirdi ve araçların tüm lastiklerini, jantlarıyla birlikte çaldı. 

Taş ile lastiksiz araçları sabitlediler 

Araçların lastiklerini ve jantlarını çalan hırsızlar, taş koyarak otomobilleri sabitleyip geride hiçbir iz bırakmadan kayıplara karıştılar. Sabah uyandıklarında durumu fark eden otomobil sahipleri, polis ekiplerine haber verdi. Akıllara Çiçek Abbas filmindeki hırsızlık sahnesi gelirken yaşananların ardından polis, soruşturma başlattı. 

“Emek bu kadar ucuz mu?” 

Hırsızlık olayından en acı şekilde nasibini alan Gökhan Dinç, durumla ilgili şunları ifade etti: “Aracımı dün akşam park edip eve girdim. Sabah geldiğimde aracım taşın üzerindeydi ve 0 (sıfır) durumda olan lastikleriyle jantları çalınmıştı. Çalışıyoruz, emek veriyoruz, çabalayıp bu eşyaları aşıyoruz. Emek denilen şey bu kadar ucuz mu? 4-5 bin liralık lastiklerdi onlar. Jantlar da 2-3 bin lira tutardı. Hiç yoktan 15 bin lira zararım var. Maddi zararımın yanında manevi acımız da var. Annem engelli. Bu araç, onun rahatı içindi. Buradan hırsızlara bir çift sözüm var: Siz benim aracımı bu hale getirerek engelli bir kadının kanadını kırdınız.” 

Olaydan etkilenen bir diğer mahalle sakini ise ekiplerin tüm parmak izlerini aldıklarını ve soruşturma başlattıklarını belirterek bunun, çevredeki ilk hırsızlık olayı olmadığını; daha önce de buna benzer en az 4 hırsızlık durumunun yaşandığını aktardı.  

Yorumlar (0)