Esenyurt'ta ellerinde kılıç ve pompalı olan 15 kişi terör estirdi

Esenyurt'ta ellerinde kılıç ve silah olan 15 kişilik gruptan kaçan şahıs, bir binaya sığınmak durumunda kaldı. Şüpheli şahıslar, kaçan kişiye pompalı tüfek ile ateş açtı. Saldırganlar ile kaçan şahsı koruyan bölge sakinleri arasında kavga meydana geldi. Kılıçlı ve silahlı kavga, güvenlik güçleri tarafından sonlandırılırken, meydana gelen olayda biri kılıçla olmak üzere iki şahıs yaralandı.

YAŞAM 30.01.2021, 18:16 31.01.2021, 11:21
Esenyurt'ta ellerinde kılıç ve pompalı olan 15 kişi terör estirdi

Söz konusu olay, saat 15.30 sularında Piri Reis Mahallesi 2270 Sokak'ta meydana geldi. Aktarılan bilgiye göre, ellerinde silah ve kılıç olan yaklaşık 15 kişilik grup, henüz sebebi belirlenemeyen bir sebepten dolayı bir kişiyi kovalamaya başladı. Kovalamaca esnasında, elinde pompalı tüfek bulunan bir kişi tarafından ateş açıldı. Saldırganlardan kaçan şahıs, bir apartmana sığındı.

Bölge sakinleri, kaçan şahsı saldırganlardan korumak maksadıyla evlerine alırken, saldırganlar apartmanın içine girerek kapıları kırmaya çalıştı. Bölge sakinlerinin saldırganlara karşı durması üzerine kavga çıktı.

Özel hareket polisleri devreye girdi

Olay mahalline özel harekat da dahil olmak kaydıyla, çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Emniyet güçlerinin gelmesi ile birlikte, saldırganlar etrafa kaçışmaya başladı. Güvenlik güçleri, kaçan saldırganlardan ikisini yakalarken, boş bir arazide, kavgada kullanılmış olan pompalı tüfeği de ele geçirdi.

"Pompalı tüfekle saldırıya uğradık"

Kaçan şahsı binaya alan vatandaşlardan biri, "Biz balkonda oturuyorduk. Pompalı tüfekle ateş ederek çocuğu kovalamaya başladılar. Biz balkondan ona bağırdık, binaya girmesine sağlık. Onu kurtarmak maksadıyla binaya aldık. Eğer biz o çocuğu apartmana almasaydık, çoktan öldürmüş olurlardı. Çocuğu içeriye aldık diye binaya saldırıp kapıları kırmaya çalıştılar. Komşularımızı dövdüler. Resmen pompalı tüfekle saldırıya uğradık." dedi.



Yorumlar (0)