Eşe yalan söylemek boşanma nedeni sayıldı!

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılık kararı alan çiftin boşanma davasında emsal bir karar verildi. Buna göre, eşe yalan söylemek boşanma sebebi sayıldı.

YAŞAM 19.02.2020, 12:14
Eşe yalan söylemek boşanma nedeni sayıldı!

Bursa'da bir süredir geçimsizlik yaşayan çift, boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Kadın, eşinin sürekli kendisine hakaret ettiğini iddia etti, kocası ise eşinin kendisine yalan söylediğini belirtti.

Mahkeme, tarafları "eşit kusurlu" sayarak, kadının yoksulluk nafakası isteğini kabul etti. Davacı adam ise kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı.

Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yalan söylemenin boşanma nedeni olduğuna karar verdi.

Mahkeme: "Tarafların eşit kusurlu bulunması hatalıdır"

Kararda, "Davacı erkeğe, 'alkol aldığı, davalı ve müşterek çocukları tehditle evden attığı' şeklindeki kusurların yüklenmesi doğru olmamıştır. Davalı kadının 'davacı eşine hakaret etmek, ev işleriyle ilgilenmemek, eşine yalan söylemek' şeklindeki kusurlu davranışları ağır niteliktedir. Kadının, 'Eşine hakaret etmek' şeklinde kusurlu davranışının bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu hale göre boşanmaya sebep olan bu olaylarda davalı kadın davacı erkeğe nazaran ağır kusurlu olup mahkemenin tarafları eşit kusurlu bulması hatalıdır" ifadeleri kullanıldı.

"Sürekli yalan söylemek suretiyle güven sarsmak"

Davalı kadın kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı kabul etti. Kararda; "davalı kadının eşine sürekli yalan söylemek suretiyle onun güvenini sarstığı" belirtildi.

Yorumlar (0)