"Eş değiştirme" operasyonu! Çocukları odaya kilitlemişler

Adana merkezli birçok ilde gerçekleştirilen operasyon sırasında eş değiştirme yoluyla fuhuş gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 69 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin, evlerde bir araya geldikleri zaman çocukları odaya kilitledikleri öğrenildi. 

YAŞAM 07.10.2020, 13:15
"Eş değiştirme" operasyonu! Çocukları odaya kilitlemişler

Adana'da polis ekipleri, bir çetenin eş değiştirme yoluyla fuhuş gerçekleştirdiğine dair ihbar aldı. 

Polis ekipleri, söz konusu çeteyi hem fiziksel hem teknik anlamda izlemek için savcılıktan onay aldı. Altı ay boyunca çeteyi takip eden polis ekipleri, 74 kişinin ülke genelinde dolaşarak para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini ortaya çıkardı. Söz konusu kişilerden 70'inin evli olduğu belirtilirken, 3'ünün kadın ve 1'inin de trans olduğu saptandı.

Adana merkezli olmak üzere Edirne, Şırnak, Burdur, Denizli, Kars, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa,  Hatay, Mersin ve Antalya'da polis ekipleri, şüphelilerin adreslerini tek tek tespit etti. 

Söz konusu şehirlerde bulunan 80 adrese, polis ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. 500 polisin katıldığı operasyon sırasında 69 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diğer yandan, 44 kadının da çete nedeniyle mağduriyet yaşadığı ortaya çıkarıldı. Adreslerinde ulaşılamayan kişilerin yakalanması için faaliyetlerin sürdüğü ifade edildi.

Polis ekipleri, evlerde gerçekleştirdiği aramalar sırasında uyuşturucu, esrar ve kenevirin yanı sıra birçok fantezi malzemesi ile silah bulundu. 

Müstehcen fotoğraflar yolladıkları belirlendi

Diğer yandan, çetenin sosyal medya platformları aracılığıyla birbirlerine müstehcen fotoğraflar yolladıkları ve telefonda iletişim kurarken "fuhuş" kelimesi yerine "kelle" kelimesini sarf ettikleri belirlendi. 

Çocukları kilitledikleri tespit edildi

Çocuğa sahip olan çiftlerin evlerine gidildiğinde ise çocukların odalara kilitlendikleri tespit edildi. Ayrıca, bu kişilerin buluşma bedeli olarak 2.000 lira istedikleri ileri sürüldü. Şüpheliler, her hafta bir şehirde bir araya geldikleri ve şehir şehir dolaşarak fuhuş turnesi gerçekleştirdikleri tespit edildi. 

Uyuşturucu kullanmışlar

Polis ekipleri, şüphelilerin genel anlamda cumartesi günü buluştuklarını saptadı. Öte yandan, şüphelilerin, toplandıkları zaman uyuşturucu kullandıkları ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)