Erzurum’un dört bir yanı buz kesti: Gece eksi 14 derece görüldü 

Kış turizminin yoğun olarak yaşandığı, kar kalınlığının zaman zaman onlarca santimetreyi bulduğu Erzurum’da kış mevsimi resmen başladı. Gece saatlerinde eksi 14’ü gören vatandaşlar, gündüz de eksi 8’i yaşadı. Soğuk hava sebebiyle yollar ve camlar buz tuttu. Bu sabah mesaiye ve okula yetişecekler önce yolda kaymamak için çaba gösterdi sonra da buzları araçlarındaki buzları temizlemek için. 

YAŞAM 02.12.2021, 11:28 04.12.2021, 12:09
Erzurum’un dört bir yanı buz kesti: Gece eksi 14 derece görüldü 

Türkiye’de kış turizminin vazgeçilmez şehirlerinden olan ve her sene binlerce kış turisti çeken Erzurum’da en soğuk mevsim resmen başladı. Gece saatlerinde sıfırın altında 14’ü gören vatandaşlar, gündüz saatlerinde de sıfırın altında 8 derecede zorlu aralık ayına giriş yaptı.  



Dün gündüz saatlerinde etkili olan kar yağışı ve arından akşam-gece saatlerinde etkili olan soğuk hava birleşince ortaya buz gibi görüntüler çıktı. Caddeler, kaldırımlar ve camları buz tutan şehirde sabah okula ve mesaiye başlayacak olan kişiler hem kendileri kaymamak hem de araçlarını kaydırmamak için adeta hava durumuna meydan okudular.  



“Sabah çilelerimiz yine başladı” 

Bu sarkıtlarının da görülmeye başlandığı şehirde buz tutan araç camını temizlemeye çalışan bir vatandaş, “Sabah çilelerimiz yine başladı.” ifadelerini kullandı. Erzurum’da yaşayan halk şikayetlerden geri durmazken Palandöken Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığının 43 santimetreye ulaştığı öğrenildi. 



Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde bugün de sıcaklıkların düşük olması, zaman zaman sıfırın altına düşmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)