Erzurum’da kurt, ölürken bile düşmedi 

Erzurum’da yemek aradığı düşünülen bir kurt, ayakta dondu. Kurdu o şekilde bulanlar gözlerine inanamadı. 

YAŞAM 06.01.2022, 16:06 07.01.2022, 12:05
Erzurum’da kurt, ölürken bile düşmedi 

Doğu Anadolu Bölgesi, soğuk havayla mücadelesini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü her ne kadar gün içinde sıcak olduğunu belirtse ve Doğu Anadolu şehirlerinde gündüz saatlerinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretse de akşam ve özellikle de gece saatlerinde hayat oldukça zorlaşıyor. 

Eksi 17 derecede hayatta kalma mücadelesi 

Gece saatlerinde zaman zaman eksi 17’yi bulan havada insanlar kadar hayvanlar da hayatta kalmakta zorlanıyor. Belediye ekipleri kedi, köpek ve kuşlar için şehrin belirli noktalarına yiyecek bıraksalar da pek çok hayvan bunlara ulaşamadan hayatını kaybediyor.  

Erzurum Ovası’nda vatandaşlar tarafından donmuş halde bulunan kurt da yiyeceğe ulaşamayan hayvanlardan biri oldu. Ovaya çıkan vatandaşlar, yiyecek aradığını düşündükleri kurdu ayakta donmuş şekilde buldu. 



Beline kadar kara girdi, donarak öldü 

Cep telefonu ile hayvanın fotoğraflarını çeken vatandaşlar, kurdun beline kadar kara battığını ve ayakta donarak öldüğünü görüntüledi. Bu görüntüler sosyal medya hesaplarında en çok paylaşılanlar arasına girdi. 

Meteoroloji soğuk havaya karşı uyardı 

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki vatandaşları akşam ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceğine dair uyardı. Bölge şehirlerinde gündüz saatleri mevsim normallerinden daha sıcak olsa da sis ve pus etkili olmaya devam ediyor. 

Yorumlar (0)