Erzincanlı üretici kaygılı!

Erzincan şehir merkezinde Mart ayının son günlerinde yağan kar başta kayısı üreticisi olmak üzere tüm Erzincanlıları şaşırttı.

YAŞAM 30.03.2020, 09:21
Erzincanlı üretici kaygılı!

Erzincan başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi 30 Mart’ta yeniden kar yağışının etkisi altına girdi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı, çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Doğu’da rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Erzincanlılar kar ile uyandı

Erzincan’da sabah saatlerinde kar yağışı görüldü. Şehir merkezinde yağmurla karışık kar yağışı zeminde hafif şekilde belirgin hale gelirken yüksek kesimlerde 8 santimetreye kadar ulaştı.

Karın daha fazla etkili olduğu Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitleri ile Erzincan-Gümüşhane-Bayburt kara yolu Ahmediye Geçidinde kışlık lastiklerini erkenden değiştiren bazı araç sürücüleri ilerlemekte zorluk yaşadı.

Kayısı üreticileri kara kara düşünüyor

Erzincan’da sabah yağan kar, henüz çiçek açma aşamasında olan kayısı üreticilerini zirai don tehlikesine karşı kaygılandırdı.

Kayısı ağaçlarının üzerini kar kaplarken karın durması durumunda don tehlikesi olabileceği konusunda çiftçiler ikaz ediliyor.

Yorumlar (0)