Erzincanlı Garip dede 60 yıldır pedal çeviriyor

Erzincanlı Garip Bayrak (80), gençlik dönemlerinden beri bisiklet sürme tutkusundan hiç vazgeçmiyor.

YAŞAM 20.11.2022, 23:15 21.11.2022, 15:28
Erzincanlı Garip dede 60 yıldır pedal çeviriyor

Ulalar Mahallesi'nde ikamet eden, yedi çocuk ve 11 torunu olan Bayrak, gençlik dönemlerinde baba mesleği olan bisikletle süt satma işini yaptı.

Bu yolla harçlığını kazanan ve ardından bunu meslek edinen Bayrak, emekliliğinin ardından da bisiklet sürmeyi sürdürdü.

İlerleyen yaşına karşın pedal çevirmeye devam eden Bayrak, sağlığını buna borçlu olduğu kanaatinde.

"Dinçliğimi ve sağlığımı buna borçluyum"

Garip Bayrak, basın mensuplarına, dinçliğini ve sağlığını her gün düzenli bir şekilde sürdüğü bisiklete borçlu olduğunu ifade etti.

İnsanlara sağlıklı bir hayat için muhakkak bisiklet sürmelerini öneren Bayrak, şu sözleri sarf etti:

"Gençken bisikletime binerek süt satıyordum ve aileme ekmek getiriyordum. Emekliliğin ardından süt satmayı bıraktım. Yaklaşık olarak 60 senedir bisiklet üstündeyim. An itibarıyla 80 yaşındayım ama bisiklet sürmekten asla vazgeçemiyorum. Herkes bisiklet sürsün ve benim gibi genç kalsın. Her gün bisikletime binerek şehre iniyorum, alışverişimi yapıyorum. Dinçliğimi ve sağlığımı buna borçluyum. Benim yaşlarımda olanlar bisiklete binemiyor."

"Vazgeçiremiyoruz"

Eşi Güleser Bayrak, eşinin bisiklet sürmesine bir engel olamadıklarını kaydetti.

Bayrak, "Oğlumla birlikte eski bisikletini sakladık fakat gitti yenisini aldı. Her yere bisikletle gidiyor. Sağlığını ona borçlu olduğunu söylüyor." dedi. 

Kızı Songül Bayrak ise babasının devamlı olarak bisiklet sürdüğünü, bunun da sağlığına pozitif yansıdığını dile getirdi.

Bayrak, "Babam bizi süt satarak büyüttü. Emekli olmasına karşın senelerdir bisiklet sürüyor. Aile olarak yaşı ve görme kaybı olduğu için bisikletini sakladık fakat yine de vazgeçmedi." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)