Erzincan'da kuvvetli fırtına: Minare devrildi, çatılar uçtu

Sabah saatlerinde Erzincan'da patlak veren şiddetli fırtına, Akşemsettin Camisi'nin minaresinin devrilmesine ve Erzincan Öğretmenevi ile Erzincan Ortaokulu'nun çatısından parçaların uçmasına neden oldu.

YAŞAM 29.03.2023, 09:32 29.03.2023, 16:56 Hakan Öksüz
Erzincan'da kuvvetli fırtına: Minare devrildi, çatılar uçtu

Erzincan'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle yapımı henüz tamamlanmayan Erzincan Öğretmenevi'nin çatısının bir bölümü hasar aldı. Erzincan Ortaokulu'nun çatısından parçaların uçmasına neden olan şiddetli fırtına, hayati tehlike oluşturdu.

"Sesi duyunca dışarı fırladık"

Akşemsettin Camisi'nin minaresinin sabah namazının ardından bahçeye devrilmesi, paniğe neden oldu. Cemaatin dağılmasının ardından fırtınanın minareyi yıktığını kaydeden Gökhan Yılmaz, "Sesi duyunca dışarı çıktık, minarenin devrildiğini gördük." ifadelerini kullandı.

Çatılardan uçan parçaların vatandaşlara zarar vermemesi için Erzincan Öğretmenevi yakınlarındaki yol trafiğe kapatıldı. Bir otomobil, çatıdan düşen parçalar nedeniyle hasar aldı.

Kuvvetli fırtına, çöp kovalarının yol kenarlarına savrulmasına neden oldu. Kuvvetli fırtınadan dolayı bazı evlerin çatılarında hasarlar meydana geldi.

Yorumlar (0)