Erzincan beyaz örtüyle kaplandı: Meteorolojiden uyarı geldi

Yağmur yağışının etkisini hissettirdiği Erzincan’ın yüksek kesimlerinde bu yağış kara dönüştü. Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde karla kaplı olan arazide koyun sürüsünün mahsur kaldığı bildirildi. Kar dolayısıyla beyaz örtüyle kaplanan çam ağaçları görsel bir manzara oluşturdu.  

YAŞAM 29.10.2021, 12:54 31.10.2021, 09:29
Erzincan beyaz örtüyle kaplandı: Meteorolojiden uyarı geldi

Doğu Anadolu bölgesindeki Erzincan, Ağrı, Kars ve Erzurum’da yüksek bölgelerde kar yağışı etkisini hissettirecek. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, sabah saatleri itibariyle bugün bölgede, Erzurum, Ağrı ve Erzincan’da yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak, bu kentler ile birlikte Kars'ın yüksek yerlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden uyarı

Öte yandan, yağışların yol açabileceği su baskını, sel, buzlanma, ulaşımda aksamalar ve don olaylarına karşı uyarılar yapıldı. Akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli yağışların, etkisini yitirmesi bekleniyor. 

Erzincan’ın yüksek kesimleri, kar yağışı dolayısıyla beyaza büründü. Otlukbeli ve Çayırlı ilçelerinin yayla ve köylerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Tipinin de zaman zaman etkili olduğu bölgede, yayladan ilçeye doğru götürülen koyun sürüsü mahsur kaldı. Bugün, kar sebebiyle Çayırlı ilçesi Turnaçayırı yaylasında sürüsü mahsur kalan çoban, telefonuyla kayıt altına alarak sosyal medya üzerinden paylaştı. 

Erzincan’ın İliç, Kemah ve Refahiye ilçeleri arasında da kar yağışı etkisini artırdı. Refahiye ile Kemah ilçeleri arasındaki 1900 rakımlı Tekçam Geçidi, kar yağışından sonra beyaza örtünen zemin ve çam ağaçlarıyla görsel bir şölen oluşturdu. 

Ayrıca Tekçam Geçidi’nde, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Sisin etkisini hissettirdiği ve karla kaplanan 1900 rakımlı Tekçam Geçidi, drone kamera ile havadan görüntülendi. 

Yorumlar (0)