Erken emeklilik açıklaması: Her şeyi denedik!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "EYT ile ilgili en az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil." dedi.

YAŞAM 19.11.2019, 21:17
Erken emeklilik açıklaması: Her şeyi denedik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Seçim kaybetsek de yokum" açıklamasının ardından Zehra Zümrüt Selçuk, Erken Yaşta Emeklilik (EYT) ile ilgili değerlendirme yaptı.

"Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil"

Bakan Selçuk, "EYT ile ilgili en az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

İstanbul’da bir toplu açılış töreninde "erken emeklilik" sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak."

"Seçim kaybetsek de yokum"

"SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor."

Yorumlar (0)