Erkeğin eşine “soğuk su” göndermesi boşanma sebebi sayıldı

İstanbul’da yaşayan 26 senelik evli çift, uzun zamandır devam eden anlaşmazlıklar sebebiyle boşanmaya karar vermişti. İlk davası görülen çift bu süre zarfında ayrı evlerde yaşamaya başladı. Ancak 2019’dan bu yana devam eden dava süreci, erkeğin kadına bakkal çırağı aracılığıyla “soğuk su” göndermesi üzerine son buldu. Kadın bu soğuk suyun “her şeyin üstüne bir bardak soğuk su iç” anlamına geldiğini belirterek avukatı aracılığıyla mahkemeye dilekçe sundu. Hakim ise erkeği ağır kusurlu bularak 55 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

YAŞAM 11.02.2022, 16:10
Erkeğin eşine “soğuk su” göndermesi boşanma sebebi sayıldı

İstanbul’da yaşayan 53 yaşındaki H.A. ile 51 yaşındaki N.A., 26 senelik evli bir çiftti. 2019 senesinde boşanma davası açan çift, o günden bu yana ayrı evlerde yaşıyorlardı. İlk davaları Anadolu Aile Mahkemesi’nde görülen taraflardan H.A. mahkemeye sunduğu dilekçede eşi N.A.’nın çok kıskanç olduğunu ve bu sebeple evlilik süreci boyunca aralarında birliğin sağlanamadığını dile getirmiş; N.A. isimli kadın ise eşinin kocalık ve babalık vazifelerini yerine getirmediğini belirtmişti. Bir süredir devam eden mahkeme, erkeğin gerçekleştirdiği bir eylem ile sonuca bağlandı. 



Bakkal çırağıyla soğuk su gönderince boşandı 

H.A.’nın evi ve ailesini terk ettiği, eve ait abonelik ve kredi kartını iptal ettirdiği ve kendileriyle ilgilenmediğini belirten N.A., bakkal çırağıyla soğuk su gönderdiğini de aktardı. N.A., bu eylemin kadınlık gururunu zedelediğini belirterek boşanma isteğini yineledi. H.A.’nın bu eylemi üzerine mahkeme heyeti erkeğin ağır kusurlu olduğuna karar vererek tarafların boşanmasına hükmetti. 



55 bin lira tazminata mahkum edildi 

H.A., eşi ve çocuğuna yaşattıkları ve gönderdiği soğuk su karşılığında 55 bin TL maddi ve manevi tazminata mahkum edildi. Mahkeme heyetinin bu kararını değerlendiren Avukat Veysel Kesat ise şunları aktardı: “Bizler avukat olarak boşanma sürecinde taraflara, karşı tarafı rencide edici eylemlerden sakınmaları gerektiğini sık sık ifade ediyoruz ve bu konuda olumlu tavsiyeler veriyoruz. Aile mahkemesinin aldığı bu karar, Türk yargısında emsal niteliğindedir.” 

Yorumlar (0)