Erik ağaçları çiçek açtı

Manisa ve Uşak'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi sebebiyle erik ağaçlarından bazıları çiçek açtı.

YAŞAM 26.01.2023, 23:44 28.01.2023, 09:10
Erik ağaçları çiçek açtı

Uşak'a bağlı Banaz ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi üzerinde Necati Ertuğrul'a ait bahçedeki erik ağaçları tomurcuklanarak çiçek açmaya başladı.

Basın mensuplarına konuşan Ertuğrul, erik ağaçlarının bu sene çok erken çiçek açtığını ifade etti.

Hava sıcaklıklarının kış mevsimi normallerinin çok üzerinde seyrettiğini kaydeden Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz senelerde bu dönemde Murat Dağı'na çok yakın olmamız sebebiyle burada kışlar çok daha sert bir şekilde geçiyordu. Bu sene hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bahçedeki meyve ağaçları tomurcuklanmaya başladı. Hatta ağaçlardan bazıları çiçeklenmeye başladı. İlerleyen günlerde hava şartları normal koşullarına dönerek soğursa meyvelere don vurabilir ve verim alamayız. Bu işi yaparak geçimini sağlayanların işi çok zor."



"Üreticiler tedirgin"

Turgutlu Ziraat Odası'ndan Başkan Abdullah Şenol ise normalde mart ayının ikinci haftasında erik ağaçlarının çiçeklenmeye başlamasının beklendiğini belirtti.

Hava sıcaklığının kış mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi sebebiyle ağaçların erkenden çiçek açtığını söyleyen Şenol, üreticilerin bir hayli tedirgin olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)