Erciyes’te haziran ayında kayak sezonu devam ediyor

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes'te, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) Dağ Kayağı takımı, haziran ayında da kayak yapma fırsatı buluyor. Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, konuyla ilgili olarak, "Erciyes’te yalnızca kış mevsiminde değil dört mevsimde de faaliyet yapılabiliyor" diye konuştu.

YAŞAM 09.06.2022, 11:13 12.06.2022, 10:01
Erciyes’te haziran ayında kayak sezonu devam ediyor

İç Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes, kayakçılara yaz aylarında da spor yapma fırsatı sunuyor. Bu kapsamda HADAK Dağ Kayağı Takımı, Erciyes Dağı'nın Sütdonduran Yaylası’nda kamp yaparak önümüzdeki sezona hazırlanıyor.

Sporcular, Erciyes’te antrenman yapmanın ayrıcalığını yaşadı

Hacılar Belediye Başkanlığı ile HADAK Başkanlığını birlikte yürüten Av. Bilal Özdoğan, Erciyes Dağı'nda haziran ayında da kayak yapıldığına dikkat çekerek, "Erciyes dağımız yalnızca ülkemizden değil, dünyanın farklı birçok yerinden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Hem turistik anlamda hem de sportif anlamda şehrimize, bölgemize ve ülkemize hizmet veriyor. Bizlerde HADAK olarak buradaki coğrafyanın nimetlerinden faydalanarak önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz. Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası’nda derce alan sporcularımızın katılımı ile her mevsim kayak yapma olanağı sunan Sütdonduran Yaylası’nda 3 günlük bir antrenman kampı geçirdik. Erciyes’te haziran ayında kayak yapma keyfini yaşayan sporcularımız burada oldukça verimli kamp dönemi geçirdiler. Ben sporcularımızın hepsine ve hocalarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)