Erciyes Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı

Kışın habercisi kar, bir süredir turizmcisinin beklediği Erciyes Dağı'na yağmaya başladı.

YAŞAM 04.11.2020, 15:53 05.11.2020, 12:21
Erciyes Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı

Kayseri'de, pist sayısı, pislerin düzlüğü, pistlerin uzunluğu ve toz karıyla ünlü Erciyes Dağı ve kayak merkezinin bulunduğu alanlar beyaza büründü.

Edinilen bilgilere göre, 3 bin 916 metre rakıma sahip Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kayak merkezinin de bulunduğu alanda etkisini gösterdi.

Gece termometrelerin sıfırın altını gösterdiği Erciyes Dağı'nda, 1200 metredeki Tekir Yaylası Bölgesi, Hacılar Kapı ile Develi Kapıda tesislerin yer aldığı bölgede de soğuğun etkisiyle kar yağışı yaşandı.

Kayseri şehir merkezinde de termometreler gece 6 dereceye kadar düştü ve hava sıcaklığı gündüz 17 santigrat derece olarak ölçüldü.

Dün de Ardahan

Dün de Ardahan'da sağanak sonrası yüksek kesimlere kar yağmıştı.

Kar sebebiyle Ardahan şehir merkeziyle Çıldır ilçesi arasında bulunan ve kentin en yüksek bölgesini oluşturan Kısır Dağı tepeleri bembeyaz örtüye bürünmüştü.

Hakkâri, Erzurum ve Kars

Önceki gün ise Hakkâri, Erzurum ve Kars'ta yüksek kesimlere kar yağmıştı.

Kar sebebiyle Hakkâri çevresindeki dağlar ve yüksek kesimler beyaz örtüye bürünmüştü. Yağış sonrası 3467 rakıma sahip Sümbül Dağı'nda muhteşem görüntüler oluşmuştu.

Türkiye'nin değerli kış turizm merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne de mevsimin ilk karı düşmüştü.

Türkiye'nin değerli kış turizmi merkezlerinden bir başkası olan Kars ilinin Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi zirvesine de mevsimin ilk karı yağmıştı.

Ilgaz Dağı, Karabük, Kartalkaya...

Kasım ayının ilk günü ise Kastamonu-Çankırı sınırında yer alan, kış turizminin önemli merkezlerinden bir diğeri Ilgaz Dağı'na da mevsimin ilk karı yağmıştı.

Aynı gün Karabük'te bulunan Keltepe Kayak Merkezi de mevsimin ilk karından nasibini almıştı.

Ekim ayının son günü ise çok değerli kayak merkezlerinden Kartalkaya'ya da kar yağmıştı.

Yorumlar (0)