Enteresan kaza: Uçak direğe çarptı

İstanbul Havalimanı’nda THY’nin Ankara’ya hareket etmesi planlanan uçağı, taksi sürecinde elektrik direğine çarptı. Yolcular başka bir uçakla Ankara’ya gönderildi.

YAŞAM 22.05.2019, 14:27 22.05.2019, 14:29
Enteresan kaza: Uçak direğe çarptı

İstanbul Havalimanı’nda benzerine az rastlanabilecek bir kaza yaşandı. Türk Hava Yolları’nın saat 8.45’te Ankara’ya doğru hareket etmesi planlanan Boeing 737 tipi uçağı, sefer yapamadı. Uçak, pistin başına geçmek için taksi yaparken, uçağın kanadı pistin kenarında bulunan elektrik direğine çarptı.

Çarpma sırasında uçakta olan yolcular büyük korku yaşadı. Kazadan dolayı THY’nin 8.45 Ankara seferi iptal edildi. Yolcular başka bir uçakla Ankara’ya gönderildi.

O uçakta bulunan yolculardan Serdar Kuzuloğlu sosyal medya hesabından kazaya ilişkin fotoğrafları paylaştı. Kuzuloğlu, şu bilgileri verdi:

“İstanbul- Ankara uçuşunu yapmakta olan TK2108 sefer sayılı Boeing 777-300 uçağımız pist başı için taksi yaparken büyük bir gürültüyle sarsıldı. Sağ kanadımız pist kenarındaki bir kuleye çarpmış. Büyük hasar var. Hayatımda böyle bir şeye şahit olmadım. Uçak değiştiriyoruz.

Bu noktada kulenin işi ne? Kule varsa bu kadar geniş uçak niye bu yoldan piste bağlanıyor? Karışık ve ciddi bir mesele ama terminal (İstanbul Havaalanı) hatası mı pilotaj mı bilemiyorum. Öğrenirsem paylaşacağım.”

Yorumlar (0)