Enkaz altındaki mühendis kurtarılmayı bekliyor! 

Gaziantep'te bir cami inşaatında göçük meydana geldi. Enkaz altında kalan mühendisi kurtarma çalışmaları 18 saati geçti. 

YAŞAM 15.11.2019, 09:27 15.11.2019, 12:58
Enkaz altındaki mühendis kurtarılmayı bekliyor! 

Gaziantep'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ı (37) kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Akkent Mahallesi’nde yapımı süren ve Türkiye'nin en büyük 2'nci camisi olması planlanan cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskele, dün saat 15.00’de çöktü.

O sırada ölçü almak için inşaata giren mühendis Korkut Küçükcan, enkazın altında kaldı. Bu durum, çevrede büyük bir gürültü ve toz bulutunun oluşmasına yol açtı. 

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. Ekipler ve işçilerden oluşan 100 kişilik ekip tarafından enkaz altında kalan Küçükcan’ı aramak üzere çalışma başlatıldı. 

İskele parçaları temizleniyor

Yaklaşık 10 saat süren çalışmaya rağmen Korkut Küçükcan’a henüz ulaşılamadı. Caminin içerisinde yer alan iskele parçaları da iş makineleriyle temizleniyor.

Yakınları endişeyle bekliyor

Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Olayı duyarak cami inşaatına gelen Korkut Küçükcan’ın yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor.

Yorumlar (0)