Engelli genç, kısıtlamada özel izin alarak sokak hayvanlarını beslemeyi sürdürdü

Bedensel engelli genç Uğur Avcı, sokağa çıkma yasağına karşın aldığı izinle, en ücra noktalara kadar ulaşarak, sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

YAŞAM 03.01.2021, 21:19
Engelli genç, kısıtlamada özel izin alarak sokak hayvanlarını beslemeyi sürdürdü

Bitlis'e bağlı Ahlat ilçesinde yaşamını sürdüren 21 yaşındaki bedensel engelli genç, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri çerçevesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına karşın aldığı izinle, en ücra noktalara kadar ulaşarak, sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

Gönüllü olan arkadaşının desteği ile tüm mahalleleri otomobille dolaşarak sokak hayvanları için belirlediği konumlara mama ve yiyecek koyan Avcı, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı zamanlarda da akülü tekerlekli sandalyesi ile sık aralıklarla sokak hayvanlarının bakımını üstleniyor.

Sosyal medyada platformlarındaki 'birpatihayat' hesabı ile gerçekleştirdiği paylaşımlarla hayvan dostlarından da destek bulan genç, arkadaşının da yardımlarıyla, ilçedeki en uzak köşelere dahi giderek sokaktaki dostlarımızın yardımına koşuyor.

Genç hayvansever, sokağa çıkma yasağının uyguladığı zamanlarda, sokak hayvanlarının yiyeceğe daha fazla gereksinim duyduğunu dile getirdi.



"Yemekleri çöpe atmayın, bir kap içine koyun ve sokak hayvanlarının karnını doyurun"

Bu sebeple arkadaşı ile birlikte sokakları dolaşarak mama ve yiyecekleri belirli noktalara bıraktığını kaydeden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Doğuştan engelli bir bireyim. Normal dönemlerde de sokak hayvanlarına bakıyorum. Akülü sandalyem ile hemen her yeri dolaşarak sokak hayvanlarına besliyorum ama bu kadar uzak yerlere gelemiyorum. Bu sebeple, gönüllülerin otomobil desteği ile daha geniş kapsamlı besleme sağlayabiliyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu için, gerekli kurumlardan izinlerimizi edinerek sokak hayvanlarını besliyoruz. Söz konusu düzeni, hayvanseverlerin desteği ile devam ettiriyoruz. Destekler devam ettikçe, çok daha güzel faaliyetler gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Sokak hayvanlarını düşünelim, onları aç bırakmayalım. Evlerimizin önüne kuru bir ekmek bile olsa koyabilirsiniz. Yemekleri çöpe atmayın, bir kap içine koyun ve sokak hayvanlarının karnını doyurun."









 

Yorumlar (0)