Engelli 'can dostlar', hayvansever kadının şefkat eliyle hayata tutunuyor

Karabük'te ikamet eden hayvansever Serpil Gülen (56), çeşitli sebeplerle yaralanarak felç kalan, uzuv ya da duyu kaybına uğrayan sokak hayvanlarını sahiplenerek, onlara 'sıcak yuva' imkanı sağladı.

YAŞAM 04.10.2021, 01:08
Engelli 'can dostlar', hayvansever kadının şefkat eliyle hayata tutunuyor

Kavga, insanların kötü muamelesi veyahut araç çarpması gibi sebeplerle yaralanan, uzuv veyahut duyu kaybına uğrayan sokak hayvanlarının sokakta yaşamlarını devam ettirebilmesi daha zor hale geliyor.

Bu hayvanlardan, sokakta ya da veteriner kliniğinde karşılaştığı 18'ine şefkat elini uzatan Gülen, onlara evinin kapısını açtı.

"Daha fazla hayvana ulaşmak istiyoruz"

Gülen, basın mensuplarına, sokak hayvanları ile ilgili çeşitli saha çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

Devamlı olarak sokaktaki hayvanları beslediklerini ifade den Gülen, "Salgın sebebiyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlandığı için kırsal bölgeye açıldık. Güzel bir ekip oluşturduk. Sokak hayvanlarının beslenmesi ve barınması gibi tüm ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadarıyla karşılamaya çaba gösterdik. Hayvan sayımız oldukça fazla. Yurttaşlardan biraz daha fazla duyarlılık bekliyorum." şeklinde konuştu.

Gülen, iki katlı binanın üst katında ablasının oturduğunu söyleyerek, "Ablamda 20, bende ise 30 kedi var. 10 da köpeğimiz var. 30 kediden 10'u engelli. Köpeklerimizden de 8'i engelli. Genel itibarıyla engelli, bakıma muhtaç olan ve sokakta hayatını sürdüremeyecek durumda olan hayvanlara ev sahipliği yapıyoruz. Hederimiz daha çok cana ulaşmak." dedi.

"Engelli hayvanlara daha özenle bakmak gerekiyor"

Evinde beslediği köpeklerin büyük çoğunluğunu ya sokaktan sahiplendiğini ya da barınaktan aldığını belirten Gülen, şu ifadeleri kullandı:

"Bunların çoğunluğunun bacağı kesilmiş, gözü kör. Yani bizim elimizle beslenmeye ihtiyaç duyan canlılar. Dışarıda yiyecek bulmaları imkansız. Her türlü tehlikeye karşı savunmasızlar. Bu sebeple mümkün olduğu kadar bu canları alıyorum. Bunlar daha özenle bakım istiyor."













Yorumlar (0)