Engelli anne ile oğlu 50 gündür arabada yaşıyor!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde evi olmayan engelli kadın ile oğlu 50 gündür arabada yaşıyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da zor günler yaşadıklarını kaydeden 82 yaşındaki Ummuhan Karakaya gözyaşlarına boğularak, "Cumhurbaşkanımızın bizden haberi yok olsa bizi böyle ortalıkta koyar mıydı." dedi. 

YAŞAM 04.05.2020, 11:06 04.05.2020, 12:38

İstanbul'un Maltepe ilçesinde 82 yaşındaki Ummuhan Karakaya ile oğlu, 50 gündür arabada yaşıyor. Yaşlı ve engelli anne, aracın arka koltuğunda yatarken, oğlu ise ön koltuğunda uyuyor. Arabanın bagajını mutfak olarak kullanan yaşlı anne ile oğlu, sıkıntılı günler geçiyor. Sokağa çıkma yasağında arabada kalan ve sıkıntı çeken aile, yetkililerden kalacak bir ev ile sıcak bir yatak talep ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Ummuhan Karakaya'nın yaşlı ve engelli olması, oğlunun da annesine bakma zorunluluğu nedeniyle kiralık ev bulamıyorlar. 82 yaşındaki kadın,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Cumhurbaşkanımızın bizden haberi yok olsa bizi böyle ortalıkta koyar mıydı." dedi. 

"Arabayı satsak perişan olacağız"

Ümit Aslan, hayatlarını ev yerine arabaya sığdırmaya çalıştıklarını belirterek, "Arabada kalmamızın sebebi şu geçen depremde kirada kaldığımız ev çatladı. Oturulamaz raporu verildi kaldığımız eve ondan dolayı uygun kiralık bir ev bulamadık sen bekârsın dediler. Annen engelli dediler evimizi batırır dediler ve kimse ev vermedi. Annem yüzde 86 engelli, engelli olmasından dolayı hoş bakmadılar elimizde biriktirdiğimiz bir para vardı. Bu aracında motoru bitik elimizden çıkarmaya çalışıyoruz. Arabayı satsak perişan olacağız nerede kalacağız. Gördüğünüz gibi ben burada yatıyorum. Annem arkada yatıyor. Annem beni 5 dakika bir yere bırakmıyor." ifadelerini kullandı. 

"Koronavirüsten dolayı kimseyi yaklaştırmıyorum"

Annesinin yürüyemediğini ve bakımını kendisinin üstlendiğini aktaran Ümit Aslan, "Koronavirüsten dolayı kimseyi yaklaştırmıyorum. Genelde hayatımız 50 gündür araçta geçiyor. Gerçekten zor günler geçiriyoruz. Havalar soğuk oluyor, sıcak oluyor araçta çok zor yapacak gidecek bir yerimiz yok. Annem için sıcak bir yatak istiyorum." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)