İzleyenleri koltuğundan zıplatan 7 korku filmi!

Korku filmi severler için 7 ünlü korku filmini listeledik, sizlere de izlemesi kaldı.

KÜLTÜR-SANAT 15.02.2020, 09:50 15.02.2020, 11:49
İzleyenleri koltuğundan zıplatan 7 korku filmi!

Korku filmlerinin başarılı olması sadece korkutup korkutmamasına bağlı değil, konunun nasıl işlendiğine de bağlıdır. Klişelerden tamamen uzaklaşıp ya da azıcık esinlenip sonra da tamamen özgün unsurlar barındırmak bir korku filmini unutulmaz yapan unsurlardır.

1. “The Shining” (Stanley Kubrick, 1980)

Hata, bize musallat olan hayaletlerde değil, aslında kendimizde yatıyor. Jack Torrance (Jack Nicholson), ne olursa olsun “the Shining” deki psikotik yola ne olursa olsun girmez miydi? Onunla ilk karşılaştığımızda, oğluyla aile içi taciz olayına karışmış durumdaydı zaten. Nicholson, kesinlikle Jack'i neredeyse en başından beri deli gibi oynuyor.

2. “The Texas Chainsaw Massacre” (Tobe Hooper, 1974)

1970'ler korku türünü sonsuza dek değiştiren film, Tobe Hooper'ın “the Texas Chainsaw Massacre” filmiydi. Bir grup arkadaş, en korkunç ve en  kötü adamlarından biri olan “Leatherface” ( insan derisinden birbirine dikilmiş bir maske giyiyor) tarafından yönetilen, dengesiz bir yamyam ailesiyle dolu, Teksas'ta gerçek bir korku evine rastlar.

3. “Rosemary’s Baby” (Roman Polanski, 1968)

Mia Farrow'un şarkı söylemeye başladığı andan itibaren rahatsız etmeye başlayan Roman Polanski'nin başyapıtı, pençelerini size geçiriyor ve Rosemary'de olduğu gibi korkunç bir iz bırakıyor. Hamilelik, Satanist komşuların yokken bile yeterince stresli iken Lucifer ile zavallı Rosemary'nin doğmamış çocuğunu içeren bir anlaşma yapmaları yüzünden iki kat sıkıntılı hale geldi.

4. “The Exorcist” (William Friedkin, 1973)

Yayınlandıktan yaklaşık yarım yüzyıl sonra,” The Exorcist " şimdiye kadar yapılmış en korkunç filmlerden biri olmaya devam ediyor-bunun sebebi de masum bir genç kız ile içine şeytan giren genç kız arasındaki kontrasttan doğan ilkel bir rahatsızlık olsa gerek. Linda Blair'in rahatsız edici kahkahaları ve filtrelenmemiş bayağılıkları açığa çıkarırken sizleri olduğunuz yere hapsediyor.

5. “Halloween” (John Carpenter, 1978)

John Carpenter'ın ikonik birçok korku filmi vardı, ancak ” Halloween " ürkütücü tatili unutulmaz bir hale getirmek için mükemmel bir formül haline geldi. Sadece altı yaşındayken Cadılar Bayramı'nda ablasını öldürdükten sonra, Michael Myers hayatının çoğunu akıl hastanesinde  geçirdi, ama 1978 yılında talihsiz bir Cadılar Bayramı gecesi, Laurie ve arkadaşlarını terörize etmek için evine geri döner.

6. “28 Days Later” (Danny Boyle, 2002)

Danny Boyle'ın yönettiği vizyoner zombi korku filmi kesinlikle korkunç. Bir viral salgın Britanya'yı tahrip ettikten 28 gün sonra, film, güvenlik arayışında mücadele eden kurtulanları anlatıyor. Tipik zombi filmi heyecanının ötesinde ve daha da korkunç bir şey üzerine kurulmuş-bir hayatta kalma mekanizması olarak, insanlar insanlıklarını kaybetmek zorunda kalıyor ve işte o zaman başlarına korkunç şeyler geliyor.

7. “The Silence of the Lambs” (Jonathan Demme, 1991)

Hannibal Lecter daha önceden de popüler olsa da Anthony Hopkins’in katili canlandırdığı ve Jodie Foster’ın gözü açık bir dedektif olduğu film en iyi korku filmleri arasında unutulmayacak bir başyapıt. Film, başka bir seri katil- gerilim filmi olsaydı yeterince sıradan olurdu, ancak Demme, Hopkins ve Foster her anı daha da derinleştirdi..
 

Yorumlar (0)