En ilginç saç traşı yöntemi

Antalya’da bir berber dükkânı işleten İsmail Avuçcular (26), ateşle saç traşı yapıyor.

YAŞAM 27.02.2021, 14:32 27.02.2021, 16:18
En ilginç saç traşı yöntemi

Müşterilerinin saçlarını ateşle tıraş eden Avuçcular’ın bu ilginç yöntemi daha önce Endonezya, Hindistan ve Gazze’de denenmişti. Bu yöntemi 6 yıldır Türkiye’de gerçekleştiren Avucçular, bilinenin çok ötesinde sıra dışı saç traşı sitilini ise yöntemi tam olarak bilmeyen meslektaşlarının kullanmaması konusunda da kendilerine uyarılarda bulundu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde ikamet eden Avuçcular, 15 yıl önce kalfa olarak başladığı mesleği, 7 yıldır da kendi dükkânında usta olarak sürdürüyor. Kendi dükkânını işletmeye başladığı ilk zamanlarda Hintli bir berberin ateşle tıraş ettiği videoyu izleyen Avuçcular, bu ilginç yöntemi kendiside denemeye karar verdi. Ancak bu yönteme alışık olunmadığı için kendisi ile dalga geçilmesini kabullenemeyen Avuçcular, kendi oluşturduğu özel karışımı ile ilk deneyimini başarıyla gerçekleştirdi.

Avuçcular, daha sonra kendisinden talepte bulunan müşterilerinin saçlarını kendine özgü yöntemiyle yakarak kesmeye başladı. Saçlarının yanarak kısaldığına şahit olan müşterileri ise ayna karşısında traş oldukları esnada gördüklerine inanamıyor.

İlk deneyi kendisiyle alay eden müşterisinde denedi

7 yıldır bu tarz ilginç bir yöntemle meslek hayatını sürdürdüğünü belirten İsmail Avuçcular, televizyondan gördüğü tekniği, iddiaya girdiği müşterisiyle Türk usulü denemeye karar verdiğini ve bunu da başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. Atwşle saç kesme yöntemine nasıl başladığını anlatan Avuçcular, “Bir müşterim bana bir saç kesme videosu izleterek ‘bana bunu yapabilir misin?’ diye sorup benimle alay etti. Bende bu konuya merak salıp kendime güvenerek evet dedim. Ama önce sende deneyelim dedim, tabi ilk başta korktu. Fakat eğer kabul edersen sana 100 TL para vereceğim deyince teklifimi kabul etti. Derinin yanmaması için önce kendimce bir formül icat ettim. Elde ettiğim kimyasal karışımı önce arkadaşın saçına sürdüm. Arkadaşlarımızdan biri önlem amaçlı yangın tüpüyle, diğeri havluyla bir diğeri de su dolu kovayla başımızda bekledi. Herkesin hazır olduğu sırada çakmağı çaktım ve saç alev aldı. Daha sonra müşterimin hiçbir zarar görmediğini fark edeince bende bu yöntemle saç kesme işlemine devam ettim.”

“Saça hiçbir zararı yok”.

Elde ettiği karışımın ve uyguladığı yöntemin insan saçına hiçbir zararı olmadığını aksine faysadı olduğunu dile getiren Avuçcular, “Saç dibindeki cansız tüyler, ateşle birlikte kökten yanıyor. Ve bu yanan saçların yerine daha gür saçlar çıkıyor. Bu yöntemi yaparken yanıcı ve kimsayal malzemeler kullanıyorum. Bu kimyasallar saça faydalı olduğu için müşterilerin saçı zarar görmüyor” dedi.

Normalinden daha maliyetli
 Bu yöntemle yaptığı saç kesiminin normal traşa göre iki kat maliyetli olduğunu belirten Avuçcular,  daha sonra şunları söyledi, “Herkes bu yöntemi merak ediyor. Sosyal medyada ki paylaşımlarımızı binlerce insan merak içerisinde izledi. Bu durum insanlarda merak uyandırınca işlerimiz daha da arttı. Ancak bu saç kesme yöntemi bilindik yöntemlere göre daha maliyetli oluyor.”

Yorumlar (0)