En güzel rekoru 8 yaşındaki Mahir kırdı

Afronkarahisar'da yaşayan 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, 4 ayda bin 53 kitap okuyarak rekor kırdı.

YAŞAM 26.11.2019, 11:21
En güzel rekoru 8 yaşındaki Mahir kırdı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, "En Çok Kitap Okuma" rekorunu kırdı. Rekortmen çocuğa sertifikasını Afronkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törende Guinness Rekor Tescil Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural takdim etti.

Ödül töreninde konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Mahir Atabey Türk'ün okumuş olduğu kitaplarla herkese örnek olduğunu belirtti. Ayrıca, Tutulmaz kitap okumanın çok sınırlı olduğu bir dönemde, bin 53 kitap okuyabilmenin ancak rekor ile isimlendirilebileceğini söyledi.

Okulunda başlatılan kitap okuma projesi ile kitap okumaya başladığını söyleyen Türk ise şunları açıkladı:

"Okumayı yeni öğrenmeme rağmen bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla kitap okumak kolay değildi. Kendimle gurur duyuyorum ve çok mutluyum.

Aziziye İlkokulu'nda 81 il 81 kitap projesi başlatılmıştı. Sınıfta okumaya yeni geçmiştim. Herkesten önce çok kısa zamanda 10 günde 81 kitap okumuştu. Daha sonra 1 günde 35 hikaye kitabı okuma başarısı göstermiştim. Böylelikle her hafta 81 kitap okuyup cuma günleri 1 başarı belgesi alıyordum.

Okuduğum kitap sayısı 600'lere geldiğinde annem ile babam yeter artık daha fazla kitap okuma gözlerin bozulacak demelerine rağmen durmadan, yorulmadan, 'Kitap okumada binin üzerine çıkacağım dünya rekoru kıracağım.' demiştim. Bunu başardım. Çok küçük yaşta çok kısa sürede çok fazla kitap okuyarak başardım.

Aslında bu başarıda en büyük destekçim annemdi. Her gün okulun kütüphanesinden onlarca kucak dolusu kitap alıyordu. Akşam olunca annem kendi kitaplarını ben kendi kitaplarımı okuyordum. Daha sonrada anneme okuduğum kitabı anlatıyorum ya da annem okuduğum kitap hakkında sorular soruyordu. Böylelikle kitap okumak daha eğlenceli ve daha anlaşılır oluyordu."

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istediğini belirten Türk, büyüdüğünde cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi.

Yorumlar (0)