Emniyetten "kış lastiği" paylaşımı: 1 Aralık'ta başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 1 Aralık'ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili hatırlatmada bulundu. Standartlara uygun kış lastikleri hakkında uyarı yapıldı. İşte detaylar...

YAŞAM 25.11.2022, 19:59 26.11.2022, 16:29 Hakan Öksüz
Emniyetten "kış lastiği" paylaşımı: 1 Aralık'ta başlıyor

Kış ayları yaklaşırken birçok sürücü, trafik güvenliği için kış lastiğine geçme hazırlıklarına başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), şehirlerarası seyahate çıkacak ticari araç sürücüleri ile vatandaşlara "standartlara uygun lastik kullanımı" konusunda uyarıda bulundu. 

1 Aralık ile 1 Nisan arasında kış lastiği zorunlu

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan EGM, trafik güvenliği için kış lastiği kullanımı konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bildirdi. Paylaşımda, kış lastiği kullanımının 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olduğu belirtildi. Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçların sürücülerinin, buna dikkat etmesi gerektiği kaydedildi.

Kış lastiklerinin standartları hakkında uyarı yapıldı

Yapılan açıklamada, araçlarda kullanılacak kış lastikleri ile ilgili standartlar hatırlatıldı. Otobüs, kamyon ve tanker gibi araçlarda kullanılacak kış lastiklerinin dış derinliklerinin en az 4 milimetre olması gerektiği ifade edildi. Otomobil, minibüs ve kamyonet için uyulması gereken standardın ise en az 1,6 milimetre olduğu belirtildi. Kış lastiklerinin, hava sıcaklığının 7 santigrat derecenin altına düştüğü hallerde kullanılması gerektiğini hatırlatıldı.

Yorumlar (0)