Emniyet müdürlüğünün bahçesi galeriye döndü

İstanbul merkezli 3 kentte gerçekleştirilen operasyonda, ülke dışından getirilen lüks araçları usulsüz yöntemlerle sattıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 08.02.2022, 00:00 08.02.2022, 15:23
Emniyet müdürlüğünün bahçesi galeriye döndü

Emniyet güçleri, ülke dışından getirdiği otomobilleri sahte belgeler kullanıp, noter tescili yaptırarak piyasaya sunan şebekeye dair inceleme başlattı. Şüpheli şahısların lüks araçlar için sahte belgeler hazırladığı, ülkemizde kayıtlı olan araçların motor ve şase bilgilerini kullandıkları tespit edildi.

İsveç, Yunanistan ve Almanya'da, Interpol'de çalıntı kaydı bulunan 4 otomobilin şase numaralarının da birkaç değişiklik yapılmak suretiyle sahte ithalat faturası kullanılarak yeni araç gibi gösterildiği tespit edildi.

Piyasa değeri 35 milyon lira

Fiziki ve teknik takibin ardından operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri, 8 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Operasyonlar çerçevesinde, megakent İstanbul’da 10 araç, Antalya ve Amasya kentlerinde 3 araç olmak kaydıyla toplam 13 adet lüks otomobil ele geçirildi. Ele geçirilen lüks otomobillerin toplam değerinin ise yaklaşık olarak 35 milyon lira olduğu ve kaçakçılık yöntemiyle ortaya çıkan kamu zararının ise yaklaşık olarak 21 milyon lira olduğu belirtildi. 

Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli işlemler başlatıldı.

Yorumlar (0)