Emlak dolandırıcılarına operasyon

Megakent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddialarıyla başlatılan tahkikat çerçevesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 110 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen lüks araçlara el konulurken, zanlıların işledikleri suçtan elde ettikleri gelirle 24 tane lüks ev satın aldıkları tespit edildi.

YAŞAM 10.01.2023, 19:46
Emlak dolandırıcılarına operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği personelleri tarafından, emlak firması kurarak çok sayıda kişiye devre mülk satışı yapan bazı şahısların, bahse konu devre mülkleri de yabancı kişilere oturum izni için satma vaadi ile yeniden mağdurlardan 'vergi, tapu, reklam ve diğer giderler' adı altında para topladığı iddiası üzerine çalışma başlatıldı. 

Şüphelilerin aynı arsayı ve devre mülkü birden çok kişiye sattıkları tespit edilen çalışmalarda, yaklaşık olarak 200 kişinin şikayetçi olduğu belirlendi.

Üç ay süren fiziki ve teknik takibin akabinde, Başakşehir, Ataşehir, Ümraniye, Kadıköy ve Yalova'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 110 zanlı gözaltına alındı.

Emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen lüks araçlara el konulurken, zanlıların işledikleri suçtan elde ettikleri gelirle 24 tane lüks ev satın aldıkları tespit edildi.

Yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün akabinde Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Operasyonda, zanlılara ait olduğu kaydedilen lüks araçlar da Asayiş Şube Müdürlüğünün otoparkına nakledildi.



"Bir odayı 50 kişiye satmışlar"

Mağdur olduğunu iddia eden Sebahattin Balkaya, basın mensuplarına, Yalova'daki bir termal siteden devre mülk satın aldığını ifade ederek, zanlıların bir odayı 50 farklı şahsa sattıklarını ileri sürdü.

Yorumlar (0)