Emine Bulut’un katili hâkim karşısında!

Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi Emine Bulut’u öldüren Fedai Varan’ın (43) duruşması Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

YAŞAM 09.10.2019, 09:46
Emine Bulut’un katili hâkim karşısında!

18 Ağustos günü 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi Emine Bulut’u (38) bir restoranda bıçaklayarak öldüren Fedai Varan, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. 

Kırıkkale Adliyesine sabah saatlerinde getirilen Fedai Varan, hâkim karşısına çıktı. 

Çok sayıda ulusal ve uluslararası basın mensubu tarafından duruşma takip ediliyor. Adliye çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Basın mensupları ve eylem için bekleyen bir grup vatandaş ise adliye bahçesine alınmadı.

Ne olmuştu?

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde canice öldürülen Emine Bulut'un, olay yerinde çekilen son görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Fedai Varan'ın eski eşini bıçakladıktan saniyeler sonra çekilen görüntülerde kanlar içinde olan ve ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un "Ben ölmek istemiyorum." diyerek feryat ettiği görülmüştü. 

Kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme." diyerek annesinin başını tutması ve ağlaması herkesin içini yakmıştı.

Emine Bulut, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, Fedai Varan ise Bahşılı ilçesi girişinde polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emine Bulut'un (38) öldürülmesine ilişkin soruşturma süreci etkin ve hızlı şekilde tamamlanarak 5 gün sonra iddianame hazırlanmıştı.

İddianame, olayın faili Fedai Varan (43) hakkında "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanmış, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Görgü tanıklarının, şüphelinin agresif bir tutum sergileyerek kadınla tartıştığı, kadının ise şüpheliyi sakinleştirmeye çalışıp sakince konuşmasını sağlamaya çalıştığı, şüphelinin eylemi gerçekleştirmesinin ardından "Bana çocuğumu göstermiyor, öldürdüm, herkes duysun" şeklinde bağırdığını söyledikleri kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)