Emine Bulut'un kızına 2 vasi!

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızı F.B.V. için Kırıkkale Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından yeni bir "vâsi" kararı alındı. Mahkeme, önce "kayyum" olarak atanan avukat Enver Kılıç’ı çocuğun mali işleri için "vâsi", dedesi Ahmet Bulut’u ise resmî kurumlarda temsil yetkisine sahip "vâsi" olarak görevlendirdi.

YAŞAM 28.10.2019, 09:28 28.10.2019, 09:29
Emine Bulut'un kızına 2 vasi!

Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızı F.B.V.'nin dedesi Ahmet Bulut, psikologların tavsiyeleri doğrultusunda torununun günlük hayatını devam ettirmesi için çabaladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Torunum okuluna devam ediyor. Dersleri de morali de iyi. Öğretmenleri çok destek veriyor. 15 günde bir Ankara’ya psikoloğa götürüyoruz. Bazen annesi aklına geliyor, ‘Beni annemin mezarına götürün’ diyor. Götürüyoruz. Psikologlar da çocuğun çok sıkılmamasını istiyor. 'Bırakın ağlasın, rahatlasın' diyorlar. Mahkemenin kararının düzelmesini bekliyoruz. Kasıtlı ve planlı olarak öldürdüğü belli değil mi? Ağırlaştırılmış müebbet alması gerekir."

"İstanbul’dan bir sanatçı dikkate değer bağışlar yaptı"

F.B.V'nin mali işleriyle ilgilenen Vâsi Enver Kılıç ise kararı temyiz edeceklerini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuğun olağandışılığa itilmemesi lazım. Günlük ihtiyaçları dedesi tarafından karşılanıyor. Yapılan yardımlardan kaynaklı bir miktar parası da var hesabında. Ailesinin durumdan bilgisi var. İhtiyaç halinde kullanılacak çocuk için. İşin doğrusu kamuoyunda algılandığı kadar bir bağış da olmadı. İlk günler herkes bir şeyler söylüyordu ancak bu vaatler realize olmadı. Akdeniz bölgesinden bir spor kulübü ve İstanbul’dan bir sanatçı dikkate değer bağışlar yaptı. Kurumsal taahhütler geleceğe dair (üniversite eğitimi gibi) olduğu için henüz yansıması yok. Bu kurumsal taahhütleri kayıt altına almak, yazılı hale getirmek için de harekete geçeceğiz. Bu konuda bir mecburiyet yok tabi ama kamuoyu dikkati bu olayın üzerindeyken insanlar sırf ismim geçsin, böylece bir reklam olsun diye bir duyguyla da hareket ettiyseler bu da büyük bir ayıp ve saygısızlık..."

Yorumlar (0)