Emine Bulut'un kızı: O benim babam değil

Emine Bulut cinayetine ilişkin davada katil zanlısı Fedai Varan ilk defa hâkim karşısına çıktı. Bulut'un olay anında yanında bulunan 10 yaşındaki kızı, ''O kişi babam değil. Elimde poşet vardı onu kafasına attım tabletimi kafasına attım ama engelleyemedim." ifadelerini kullandı. 

YAŞAM 09.10.2019, 16:20
Emine Bulut'un kızı: O benim babam değil

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının gözleri önünde öldüren sanık Fedai Varan ilk defa hâkim karşısına çıktı.

"Canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan (43), maktul Emine Bulut'un ailesi ve çok sayıda avukat Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı.

Emine Bulut'un kızı F.B.V. (10) ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile başka bir salondan katıldı.

Emine Bulut'un başka suçlardan cezaevinde bulunan kardeşleri Bekir ve Mikail Bulut da SEGBİS ile duruşmaya katılırken, diğer kardeşleri Kazım ve Feyyaz Bulut salonda hazır bulundu. Duruşma sebebiyle polis, adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

"Onu koruyamayan polisler de sorumlu"

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, Emine Bulut'un öldürülme olayından iki saat önce kızıyla birlikte, Fedai Varan'dan şikâyetçi olmak için karakola gittiğini, buna ilişkin görüntülerin dosyada bulunduğunu ifade etti..

Bulut'un karakola gittikten iki saat sonra öldürüldüğünü belirten Aytaç, "Kendisini korumak için devlete sığındı. Burada onu koruyamayan polisler de sorumlu, gerekli soruşturmanın ilgili polisler hakkında da başlatılması gerekiyor." ifadesini kullandı. 

Dava dosyasının içerisinde bulunan görüntülerin ve delillerin tamamı kendileri ile paylaşılmadan savunma yapamayacaklarını kaydeden Aytaç, dosyadaki tüm deliller kendilerine verildikten sonra savunma yapacaklarını belirterek süre istedi.

"Ceza alacağımı biliyorum"

Sanık Fedai Varan, dosyada bulunan delillerin avukatına verilmemesi nedeniyle susma hakkını kullanacağını belirtti.

Duruşmada zanlı, "Ceza alacağımı biliyorum ama görüntüler avukatıma verilsin." dedi. Bu talep, mahkeme tarafından reddedildi. 

Duruşmaya farklı bir salondan SEGBİS ile bağlanan maktul Emine Bulut'un kızı F.B.V. ise mahkeme başkanının "Şikâyetçi misin?" sorusuna, babasından şikâyetçi olduğu karşılığını verdi.

Emine Bulut'un kardeşleri arasında tartışma çıktı

Emine Bulut'un başka suçtan cezaevinde bulunan ve SEGBİS ile duruşmaya katılan kardeşi Bekir Bulut ile mahkeme salonunda bulunan diğer kardeşi Kazım Bulut arasında tartışma yaşandı.

Bekir Bulut, salonda bulunan kardeşi Kazım Bulut'un ablasını defalarca ölümle tehdit ettiğini iddia etti. Bunun üzerine kardeşine tepki gösteren Kazım Bulut, mahkeme salonunu terk etti.

Mahkeme, daha sonra Emine Bulut'un annesi, babası ve kardeşlerini dinledi.

"Annemin boğazını sıktı" 

Duruşmaya başka bir salondan SEGBİS ile bağlanan Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızı F.B.V., babasının yanında yalnızca bir defa kaldığını ifade etti.

F.B.V., babasının görüşmek istediğinde annesinin herhangi bir engel çıkarmadığını ancak bazen derslerinden geri kalmaması için izin vermediğini söyledi.

Babasıyla genellikle çarşıda buluştuğunu kaydeden F.B.V., olay günü yaşadıklarını anlatarak, "Annemle o gün çarşıya gittik, biraz gezdik. Sonra annemle bir iş merkezine gittik. Annem orada mescide namaz kılmaya girdi. Annem abdestini aldı mescitte duruyordu, o anda mesaj attı 'neredesiniz' diye." diye konuştu.

Mahkeme başkanının mesaj atanın babası olup olmadığını sorması üzerine F.B.V., "O kişi diyelim." dedi.

F.B.V., sonra babasının yanlarına geldiğini ve burada annesinin boğazını sıktığını aktardı. Yemek için bir yere oturduklarını, burada annesi ile babasının tartıştığını söyleyen F.B.V., başka masaya oturtulduğu için tartışmanın konusunu tam olarak bilmediğini ifade etti.

"Elimdeki poşeti ve tableti kafasına attım"

Oradan kaçıp emniyete gittiklerini kaydeden F.B.V., şu ifadeleri kullandı:

"Annemle konuştular. Onlar ayrı odadaydılar yine beni başka odaya aldılar. Sonra işler bitince annem yanıma geldi 'hadi gidiyoruz' dedi. Sonra annemle dolmuşa bindik. Dolmuş durağının orada bizi bekliyormuş o kişi. Oradan annemin kolunu sıktı, dolmuştan dışarı çıkardı. Sonra ben de indim. Tişörtünü havaya kaldırdı, anneme bıçağı gösterdi sanırım. Sonra annem 'sen bin git' dedi. Ben de gitmeyeceğim dedim. Annemi aşağıya indirdi, beraber yakındaki dönerciye girdik, orada olaylar oldu."

Dönercinin kapısında beklerken babasının yanındaki bıçakla annesinin boğazını kestiğini anlatan F.B.V., babasına engel olmaya çalıştığını, elindeki poşeti ve tableti kafasına attığını ancak engelleyemediğini bildirdi.

"O kişi benim babam değil, bunu da söylemek isterim"

Annesinin babasına hakaret edip etmediğinin sorulması üzerine F.B.V., "Onu hatırlamıyorum. O kişi benim babam değil, bunu da söylemek isterim." karşılığını verdi. 

F.B.V., mahkeme başkanından annesinin cep telefonunu da istedi.

Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut ise şu ifadeleri kullandı:

"Torunum 'babasız büyümesin' diye barışmalarını istedik. Evine gidiyordum, elektrik parasına kadar ben yatırdım. Çocuğuna bir litre süt almış mı? 9 sene boyunca hiç bilmedi kızını. 2017 yılında ikinci kez evlendi kızım. Rahat vermedi kızıma, rahatsız etti. Çocuk babasıyla görüşmek istemiyordu. Olay günü kızımı ve torunumu bıraktım. Sonra Fedai beni aradı, 'kızını kestim, sülaleni kurutacağım' dedi. Bir baba, 10 yaşındaki kızının önünde annesini öldürdü, buna ne diyeceğiz?" 

Yorumlar (0)