Emekli noteri 2 milyon lira dolandırdılar

Adana polisi, Muğla’da yaşayan emekli noteri ‘FETÖ’ adını kullanarak tehditle 2 milyon lira dolandırdığı iddia edilen 5 kişiyi Şanlıurfa’ kıskıvrak yakaladı.

YAŞAM 15.03.2021, 10:45 15.03.2021, 17:34
Emekli noteri 2 milyon lira dolandırdılar

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki emekli noter Süleyman T. Muğla’dayken, 20 Ocak tarihinde kendisini polis olarak tanıtarak, “Bankalar, FETÖ ile iş birliği yapıyor. Bankadaki paranızı çekin ve sivil ekibimize teslim et. Paranız bu saatten sonra devlet güvencesinde olacak” ifadesini kullandı.

Dolara çevirip verdi

Sahte polislerin kendisini araması sonucu panik yaşayan Süleyman T., 28 Ocak tarihinde yanına gelen şahıslara çektiği paraları dolara çevirip toplamda ise 180 bin dolar olarak teslim etti.

Parayı teslim ettikten sonra boşandığı eşinin rahatsızlandığını öğrenen Süleyman T., Adana’ya geldi.

250 cumhuriyet altını da verdi

Adana’da 26 Şubat tarihinde yanına gelen başka bir şahsa da piyasa değeri 701 bin TL’yi bulan 250 adet Cumhuriyet altınını verdi.

Daha sonra ise şahıslar, Süleyman T.’den bankada kalan 1 milyon lirayı daha vermesini istedi.

‘Dolandırılmışsın, polise git!’

Paralarını alan şüphelileri telefonla arayan ancak ulaşamayan Süleyman T.,  durumu anlattığı çocukları ve yeğeni, “Dolandırılmışsın. Çabuk polise git” dedi. 

Tespit edildi

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışma sırasında Süleyman T.’yi yeniden arayan şüpheliler, kalan 1 milyon TL’yi tekrar istedi. 

Parayı almak için gelen zanlılar da merkez Çukurova ilçesine bağlı Karslılar Mahallesi’ndeki bir ara sokağa gitti.

Parayı verdi, polis takip etti

Burada buluştuğu 2 kişiye bir çantanın içerisinde sahte 162 bin Euro veren Süleyman T., bölgeden ayrılırken, polis ise şüphelileri izlemeye aldı.

Takip Şanlıurfa’ya kadar sürdü

Zanlılar, Süleyman T.’den aldığı paralarla birlikte Şanlıurfa’ya gittiler. Polis ekipleri ise takip ettiği şüphelileri Şanlıurfa’ya girdiği anda durdurarak, araçtaki İlhan D. (36) ile yanındaki Hüseyin D. (33) kıskıvrak gözaltına alındı.

Süleyman T.’nin paralarının toplandığı şüpheli Mehmet K. ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Süleyman T.’den, Muğla’da 160 bin dolar aldığı öğrenilen Kadir B. (21) ile 250 adet Cumhuriyet altını alan Halil K. (20) evlerine yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı.
 

Yorumlar (0)