Emekli Hayvanlar Çiftliği: Hikayeleri yürek burkuyor

Osmaniye'de, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) tarafından yaptırılan Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde, büyük kısmı geçen seneki orman yangınlarından etkilenenlerden oluşan 28 hayvana bakım ve tedavi hizmeti veriliyor.

YAŞAM 21.10.2022, 01:29 21.10.2022, 16:52
Emekli Hayvanlar Çiftliği: Hikayeleri yürek burkuyor

Kastabala Kuş Cenneti hudutları içinde dört ay evvel hizmete giren çiftlik, çoğu geçen sene Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarında sahipsiz kalan ya da yaralanan çiftlik hayvanlarına yeni bir yuva oldu.

Çiftlikte, yangından etkilenen 26 hayvanın bakımının yanı sıra sahipleri tarafından yaralanan, eziyet çektirilen veyahut ölüme terk edilen hayvanlara da hizmet sunuluyor.

Tesisteki kaz, koyun, keçi, eşek ve at gibi çiftlik hayvanları, HAYTAP Osmaniye Temsilciliği mensuplarının market, manav ve lokantalardan topladıkları ekmek, meyve ve sebzelerle besleniyor, bakımları, sağlık kontrolleri ve tedavileri düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

"Çiftlikte en az iki görevli bulunuyor"

HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Ali Laçinbala, basın mensuplarına, Emekli Hayvanlar Çiftliği projesi çerçevesinde tesisin dört ay evvel hizmete girdiğini ifade etti.

Laçinbala, şöyle konuştu:

"Burası Osmaniye Valiliği'nin destekleri ve yurttaşların bağışlarıyla 1 milyon TL'ye inşa edildi. Faaliyetleri esnasındaki bütün masrafları HAYTAP karşılıyor. 

Yangından kurtarılan hayvanlar ilk olarak Bursa'ya götürüldü. Bursa'daki tesis dolduğu için başka bir kentte tesis kurulması kararı alındı. İklimi uygun olduğu için Osmaniye'de karar kıldık ve Bursa'daki hayvanların bir bölümünü buraya getirdik. Özellikle eşek, at gibi yük taşımacılığı yaparken yaralanan, eziyet gören, ölüme terk edilen hayvanları alıyoruz. 

Hayvanların bakım ve tedavileri düzenli bir şekilde gerçekleştiriliyor, beslenmeleri için de çiftlikte devamlı olarak iki görevli bulunuyor."

Yorumlar (0)